Kvisten uit juiste hout gesneden

Vrijdag 03 maart 2023

Kvisten, het nieuwe armatuur van het Zweedse verlichtingsconcern Fagerhult, is volgens het bedrijf een grote sprong naar duurzame verlichting.
Kvisten uit juiste hout gesneden

Het armatuur Kvisten is zowel innovatief als traditioneel. De lamp is opgebouwd uit 77% gerecycleerde of hernieuwbare materialen. De armatuurbehuizing is volledig van hout: grenen multiplex en berkenfineer, en er zijn geen schroeven of andere bevestigingsmiddelen gebruikt.

 

'In eerste instantie was ons doel een armatuur te creëren met een lage CO2-uitstoot en een minimale klimaatvoetafdruk. In de loop van het proces hebben we elk detail in zowel het proces als het armatuur in twijfel getrokken en toen we klaar waren hadden we alles vanaf de grond opnieuw geëvalueerd,' zegt Cecilia Niva, product and application manager bij Fagerhult.

 

Fagerhult stelt zich ten doel dat al producten van het bedrijf voor 2030 voor minstens 80% uit hernieuwbare en gerecyclede materialen bestaan. Kvisten is een grote stap in die richting, omdat de lamp wordt gemaakt van gecertificeerd hout uit duurzame bosbouw en de reflectoren worden hergebruikt uit televisietoestellen.

 

Om de impact van Kvisten op het klimaat nog meer te beperken kan hij worden uitgerust met Organic Response, een draadloos plug-and-play systeem voor lichtregeling. Dit zorgt voor precies de juiste hoeveelheid licht - en bespaart tegelijkertijd energie - op basis van waar en wanneer mensen aanwezig zijn. Zelfs de verpakking is gemaakt van recyclebare materialen en is volledig vrij van EPS en plastic.Links

www.fagerhult.nl
www.fagerhult.be

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hospitality, domotica, systeem, verlichting, lamp, licht, duurzaam, #fagerhult, #kvisten

Gerelateerd nieuws
Even voorstellen: Kreon Holon 20
Kreon voeg Holon 20 toe aan de Holon-collectie. Als aanvulling op de 20-40-60-80 maatvoering, is de Holon 20 klein maar krachtig.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Smart homemarkt 6,3 miljard
De smart home markt in Nederland groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens.
lees verder
Super Skin thema A@W R'dam
‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
lees verder
Nieuwe salesmanager Woonindustrie
Per 1 juni is Benjamin Streefkerk gestart als de nieuwe salesmanager bij De Woonindustrie. Hij heeft de ambitie om A-merken bij het interieurcentrum te betrekken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden