Kleinste Ikea

Donderdag 15 februari 2024

Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
Kleinste Ikea
Kleinste Ikea

In Leeuwarden opent in september het eerste Ikea Plan & Order Point. In deze kleinste vestiging van Nederland kunnen bezoekers wooninspiratie opdoen in een typische Ikea showroom. Samen met Ikea medewerkers kunnen zij vervolgens ontwerpen maken voor verschillende ruimtes in huis en complexere bestellingen plaatsen. Ook is er een selectie woonaccessoires te koop. De toevoeging van het Plan & Order Point aan de dertien Nederlandse vestigingen is onderdeel van de voortdurende transformatie van Ikea. Het Zweedse woonwarenhuis wil de toegankelijkheid vergroten met bestaande en nieuwe winkelkanalen, zodat klanten kunnen winkelen waar en wanneer ze willen.

 

Het Plan & Order Point in Leeuwarden is gericht op het ontwerpen van ruimtes in huis, met een focus op persoonlijk advies. De nieuwe Ikea locatie biedt 650 vierkante meter aan wooninspiratie. Dat is een stuk compacter dan de huidige Ikea winkels in Nederland, die elk zo’n 25.000 vierkante meter beslaan. Bezoekers kunnen zich laten inspireren in de showroom en worden in het Plan & Order Point voor keukens, kledingkasten en opbergsystemen geholpen door gespecialiseerde Ikea medewerkers. Een selectie woonaccessoires kan ter plekke worden aangeschaft en medewerkers helpen bij het plaatsen van de complexere, online bestellingen. Deze bestellingen worden vervolgens rechtstreeks bij de klant thuis of het dichtstbijzijnde afhaalpunt bezorgd.

 

Annemarieke Jansen, commercieel directeur Ikea Nederland: 'De lancering van ons eerste Plan & Order Point markeert een volgende stap in de omnichannelstrategie van Ikea. Daarbij richten we ons op het verbeteren van de toegankelijkheid voor consumenten en op de bereikbaarheid voor mensen die momenteel geen Ikea in de buurt hebben. We merken dat onze klanten behoefte hebben aan advies op maat bij het doen van belangrijke aankopen, zoals keukens en kledingkasten. We hopen de nieuwe formule in de toekomst uit te kunnen rollen naar andere plekken in het land.'

 

De nieuwe Plan & Order-formule maakt onderdeel uit van de uitbreidingsinvesteringen van Ikea die gericht zijn op fysieke contactpunten, het verbeteren en vernieuwen van de klantervaringen en het voorzien in de toenemende vraag naar leveringen aan huis. Het woonwarenhuis investeert in Nederland onder andere flink in verbeterde verzend- en bezorgdiensten en pick-up points worden steeds efficiënter. Ikea heeft de ambitie om de komende jaren meer Plan & Order Points in Nederland te openen.

 

Het Ikea Plan & Order Point in Leeuwarden opent in september in Winkelpark De Centrale in Leeuwarden.Links

www.ikea.nl
www.winkelparkdecentrale.nl

Tags

nieuws, interieur, retail, woonwarenhuis, winkel, klein, formule, keukens, kledingkasten, advies, maatadvies, bereikbaarheid, buurt, contactpunt, internet, online, website, afhaalpunt, vestigingen, showroom, #ikea, #planandorder, #winkelparkdecentrale

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden