Klant weer naar winkel

Maandag 24 mei 2021

Uit een analyse van Klarna (betaalprovider) blijkt dat de consument in de categorie huis & tuin direct weer naar de winkels is gegaan na de heropening. Dit geldt niet voor andere categorieën.
Klant weer naar winkel

Tuincentra, bouwmarkten en woonwinkels worden sinds de versoepelingen weer volop bezocht zo meldt Emerce op hun website. De online ervaring van de retailers kan toch moeilijk tippen aan de fysieke ervaring. Betaalbedrijf Klarna, partner van 16.000 webshops, heeft de effecten onderzocht van de heropening van de winkels en constateert dat veel consumenten in het digitale domein zijn blijven hangen. 


Ondanks de heropening van winkels blijft het aandeel ‘Kleding en Schoenen’ nagenoeg gelijk ten opzichte van de weken ervoor. De categorieën ‘Entertainment’ en ‘Elektronica’ hebben naar verhouding een groter aandeel in het percentage aankopen via Klarna dan voor de lockdown.Het aandeel sieraden en accessoires en gezondheid en beauty steeg juist bij webwinkels, al speelt Moederdag hier wel een rol.

 

Uit eerder onderzoek bleek dat shoppers toch weer graag mode wilden kopen in de fysieke winkel, maar in de cijfers is dat nog niet terug te zien. Het Klarna onderzoek werd uitgevoerd onder 9.000 consumenten in negen kernmarkten, waaronder Nederland. In Nederland werkten ruim 1.000 respondenten mee.Links

www.emerce.nl
www.klarna.nl

Tags

Online, betaalprovider, onderzoek, bestedingen, huisentuin, sieraden, mode, consument, winkels, websites, #emerce, #klarna

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiële oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiële technologieën presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniëren
lees verder
 
Nieuwe Belgische decoratiebeurs
lees verder
Imm 2022 in de startblokken
De internationale interieurvakbeurs Imm Cologne 2022 heeft als motto Time for Exchange. De organisatie wil van 17–23 januari een uitgebalanceerde mix van succesvol gevestigde en nieuwe formules presenteren. De fysieke beurs, gecombineerd met het digitale Magazine by Imm cologne en Ambista.
lees verder
Digitale bibliotheek innovaties
Na de annulering van de beurs van dit jaar vanwege de coronapandemie, breidt Heimtextil zijn aanbod van digitale diensten uit en lanceert het een nieuwe online materialenbibliotheek met de titel ‘Future Materials Library’.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden