Karpetten + tapijten op Heimtextil

Woensdag 10 januari 2024

Gisteren is de 2024 editie van Heimtextil van start gegaan. In Frankfurt zijn 2.883 exposanten aanwezig, ruim 550 meer dan in 2023. Een deel van hen behoort tot een nieuwe productgroep, de tapijten en karpetten in hal 5.1.
Karpetten + tapijten op Heimtextil

Tot vorig jaar was Heimtextil voornamelijk een verzamelplaats voor producenten van meubelstoffen en huishoudtextiel. Voor de editie 2024 (van 9 tot 12 januari) voorzag Messe Frankfurt voor Heimtextil een nieuwe hal, volledig toegewijd aan 'carpets and rugs'. Deze was in november 2023 al volgeboekt. Hiermee is op Heimtextil nu de volledige interieurtextielgroep vertegenwoordigd: van meubelstoffen en huishoudlinnen tot karpetten.

 

Fedustria is prominent aanwezig in deze hal, met een groepsstand waarin Mercuryflooring (5.1 A80), Meubinex (5.1 A61), Vanhoutte Carpets (5.1 A70) en Broucks (5.1 A01) hun producten tonen. De Belgische deelnemers zetten volgens de Federatie maximaal in op kwalitatieve nicheproducten met een hoge toegevoegde waarde.

 

Mercuryflooring presenteert de Basalt-collectie (zie foto), een eigentijdse serie trendy deurmatten en vloerkleden gemaakt van polyamide vezels en gedrukt met digitale technologieën. 'Deze baanbrekende collectie belicht de indrukwekkende mogelijkheden van onze state-of-the-art printlijn,' zo meldt het bedrijf.

 

Verder staan er nog individuele Belgische tapijtfabrikanten verspreid in hal 5.1, namelijk Ragolle en Verbatex, alsook maatwerkbedrijf Aarova. Andere Belgische deelnemers uit de sector interieurtextiel staan verspreid over andere hallen. Daphne Renier, product manager textiel bij Fedustria: 'Veel bezoekers van Heimtex trokken vroeger verder naar Hannover om op de vakbeurs Domotex de tapijtproducenten te bezoeken. Nu op Heimtex alle interieurtextielfabrikanten onder één dak te vinden zijn, lijkt de keuze voor de hand liggend, want via one-stop-shopping komen ze in aanraking met een breder klantensegment. Door deze beursdeelname hopen de tapijtfabrikanten namelijk nieuwe klanten aan te trekken, die vroeger enkel voor de interieurstoffen naar Heimtex gingen.'Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com
www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, karpetten, vloerkleden, belangvereniging, federatie, branchevereniging, samenwerking, omzet, #heimtextil, #fedustria

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden