Kapitaal+groei Etailers

Woensdag 06 mei 2015

Online interieurwinkel Westwing heeft de cijfers van 2014 bekend gemaakt. De omzet groeide met 66%, vooral door expansie naar meerdere landen. Daarnaast ontving het nieuwe financiering, net als collega etailer Made.com lijkt te gaan regelen.
Kapitaal+groei Etailers

Westwing heeft in 2014 66% meer omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzet van het besloten e-commerceplatform kwam daarmee uit op 183 miljoen euro, zo meldt RetailNews.

Ook de marge verbeterde en het bestand van actieve klanten groeide met 76% naar 788.000. Westwing verwerkte vorig jaar 2,2 miljoen orders, 85% meer dan vorig jaar. Meer dan 70% van de maandelijkse bestellingen komt van terugkerende klanten.

De etailer breidde uit naar België, Kazachstan, Slowakije, Tsjechië en Hongarije. Westwing is nu actief in vijftien landen, die naar eigen zeggen allemaal bijdragen aan de omzetgroei en winstgevendheid. Of dat laatste al zo genoemd mag worden is de vraag: vorig jaar werd het eerste half jaar in ieder geval nog 27 miljoen euro verlies geleden.

De publicatie van de jaarcijfers valt dan ook samen met de aankondiging van een nieuwe financieringsronde. Bestaande en nieuwe investeerders staken 30 miljoen euro in de webwinkel. Begin dit jaar kreeg Westwing al een kapitaalinjectie van 25 miljoen en een jaar geleden 72 miljoen.

Ook etailer Made.com is in onderhandeling met een investeringsmaatschappij over het aantrekken van nieuw kapitaal ter grootte van zo'n 27 miljoen euro. Made.com werd vijf jaar geleden opgericht en is naast zijn thuisland Groot-Brittannië actief in Nederland, Italië en Frankrijk.
De woonwebwinkel levert zijn producten direct vanuit de fabriek aan consumenten en kent wekelijkse collectiewisselingen. Made.com probeert zijn producten verkocht te hebben volgens het 'fast fashionmodel', dus voor ze in Europa de grond hebben geraakt.

Het bedrijf zal 12 juni tijdens de opening van een pop-up showroom in Amsterdam ook een eigen sociaal platform Unboxed presenteren.

Voor eerdere berichten op Interieurjournaal.com over deze bedrijvem: zoek op Westwing of Made.com rechtsbovenin (wel eerst registreren om van deze zoekfunctie gebruik te kunnen maken).

Bron: RetailNewsLinks

www.westwing.nl
www.made.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie.

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Trendz kondigt sprekers aan
Na een succesvolle introductie tijdens de voorjaarseditie introduceert Easyfairs opnieuw workshops en presentaties tijdens Trendz Najaar 2019. De eerste sprekers zijn nu bekend.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden