Januari dramatisch voor woonwinkels

Maandag 01 maart 2021

De eerste rapportage over januari door Inretail laat zien dat het een dramatisch slechte maand is door de lockdown die deze sector ook heeft getroffen.
Januari dramatisch voor woonwinkels
De woonbranche start het jaar 2021 dramatisch. Zoals verwacht heeft de lockdown een enorm impact op de geschreven omzet. Deze omzet daalde in januari met bijna 47,7% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Inretail. Recent publiceerden we al een soortgelijk beeld gebaseerd op de cijfers van het CBS.

 

Alle segmenten zijn in de min geëindigd maar we zien wel flinke verschillen tussen de segmenten. Slaapspeciaalzaken hadden te kampen met het grootste omzetverlies (-71,9%), gevolgd door Meubelzaken (-67,9%). Gemengde Zaken zagen hun omzet dalen met 48,0%. Woontextielzaken hebben januari afgesloten met een -18,7% en Keukenspeciaalzaken noteerden een omzetdaling van -26,9%.

 

Later volgen de uitgebreide cijfers van Inretail.

 Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, corona, lockdown, #inretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden