Grote meerderheid wil winkels open

Woensdag 24 februari 2021

Een grote meerderheid van de Nederlanders wil versoepelingen en (deels) een einde aan de lockdown. Tevens moeten de winkels open gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Strabo.
Grote meerderheid wil winkels open
Grote meerderheid wil winkels open Grote meerderheid wil winkels open

Winkelcentrumonderzoeker Strabo, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar consumentengedragen opiniepeilingen, heeft in samenwerking met Factsnapp (onderdeel van Kien/Panelwizard) een representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking uitgevoerd. In totaal zijn er 820 enquêtes afgenomen, zo meldt Strabo in een persbericht gisteren.

Daaruit blijkt dat maar liefst 73% van de Nederlandse bevolking voor versoepeling of geheel opheffen van de lockdown is. Bijna iedereen (90%) is voor openstelling van de winkels: 53% met coronaproof-maatregelen, 19% alleen op afspraak en 18% helemaal zonder beperkingen. Deze vraag is gesteld gegeven het feit dat maar 0,7% van de besmettingen, volgens RIVM, hiertoe te herleiden is.

Waar liggen de prioriteiten qua openstelling? Kapsalons kennen de eerste prioriteit, daarna volgt het onderwijs, het einde van de éénpersoonsregeling, de horeca en de ‘niet-essentiële winkels’.

Er is wel een groot verschil tussen generaties. Het kabinet komt met de versoepelingen met name de ouderen tegemoet, jongeren hebben duidelijk andere prioriteiten.


Top 5 van jongeren < 30 jaar:
1. Scholen en universiteiten. 2. Winkels. 3. Horeca. 4. Kappers. 5. Avondklok.
Top 5 van ouderen> 60 jaar:
1. Kappers. 2. Scholen en universiteiten. 3. Éénpersoon op bezoek. 4. Horeca. 5. Winkels.

Opvallend is verder dat 64% voor handhaving van de avondklok is, van 16% mag het zelfs nog iets strenger. Ook hier is een groot verschil tussen generaties. Jongeren onder de 30 jaar zijn in meerderheid tegen de avondklok (56%), de 60-plussers zijn juist voorstander (78% voor handhaving).Links

www.strabo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, veiligheid, veiligheidsprotocol, afhalen, click&collect, #lockdown, #winkelopen,#avondklok, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #strabo, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
Elegante subtiele rondingen
DesignLab21, onderdeel van de Dutch Quality Group presenteert de nieuwe bank Vilaz. Volgens het bedrijf is het een typische Design on Stock bank, met een herkenbare signatuur. Modulair, comfortabel en met veel aandacht voor kwaliteit en detail.
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden