Jaarverslag Geschillencommissie Wonen

Dinsdag 08 april 2014

Onlangs is het Jaarverslag 2013 van de Geschillencommissie verschenen. In 2013 nam de Geschillencommissie Wonen 1.077 klachten in behandeling, waarvan 860 in hetzelfde jaar ingediend. De commissie verzond 330 uitspraken. Hiervan werden 169 zaken onder leiding van een bemiddelingsdeskundige geschikt.
Jaarverslag Geschillencommissie Wonen

In een deel van de klachten hebben partijen alsnog geschikt. Daarnaast kon de commissie een aantal zaken niet verder behandelen, omdat de ondernemer niet was aangesloten of omdat de consument niet voldeed aan de formele voorwaarden van inname.
De meeste klachten waarover in 2013 uitspraak werd gedaan, hadden betrekking op zitmeubelen en keukens. Daarnaast ging een behoorlijk aantal klachten over vloerbedekking en slaapkamers. De overige klachten hadden onder meer betrekking op parket en badkamers.

Het financieel belang dat bij de klachten in het geding was, bedroeg gemiddeld € 3.883,-.
In 82% van de gevallen was de consument bij de zitting aanwezig om een mondelinge toelichting te geven. In 64% van de gevallen was de ondernemer aanwezig om het standpunt toe te lichten.
De consument liet zich in 26% van de gevallen bijstaan door een rechtshulpverlener. De ondernemer had in 4% van de gevallen rechtshulp.

Bij 330 klachten heeft de commissie uitspraak gedaan. In 103 gevallen werd de klacht gegrond bevonden. 27 klachten werden ten dele gegrond en 191 klachten werden ongegrond verklaard. Daarnaast werd in vier gevallen tijdens de zitting een schikking bereikt. De commissie heeft zich in vier gevallen niet-ontvankelijk geacht van de klacht kennis te nemen en heeft zich in één geval niet bevoegd geacht. De commissie kende in 49 gevallen een schadevergoeding toe. Gemiddeld bedroeg deze vergoeding € 2.683,-.Links

www.geschillencommissie.nl

Tags

wonen, interieur, geschillen, meubel, interieurbekleding, vloer, parket, slaapkamer, woonaccessoire

Gerelateerd nieuws
Zitmeubelserie Creva soft van Kusch+Co
De Duitse meubelfabrikant Kusch+Co introduceert een nieuwe soft seating serie. Deze modulaire zitmeubelserie is ontwerpen door de Keulse designstudio Kaschkasch en heet Creva soft.
lees verder
Buitenlands design op Showup
Over minder dan twee weken vindt decoratiebeurs Showup plaats. Zondag 1 september en maandag 2 september wordt het event gehouden in Expo Haarlemmermeer. Naast Dutch Design zijn hier ook veel interessante buitenlandse merken te vinden.
lees verder
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Sanders neemt Artländer over
De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artländer. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
lees verder
Trendz staat voor de deur
Nog even en dan vindt de najaarseditie van Trendz plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 25 - 27 augustus zijn op decoratiebeurs weer volop nieuwe producten te vinden. Er is echter ook een uitgebreid programma van lezingen en presentaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden