Jaarverslag Geschillencommissie Wonen

Dinsdag 08 april 2014

Onlangs is het Jaarverslag 2013 van de Geschillencommissie verschenen. In 2013 nam de Geschillencommissie Wonen 1.077 klachten in behandeling, waarvan 860 in hetzelfde jaar ingediend. De commissie verzond 330 uitspraken. Hiervan werden 169 zaken onder leiding van een bemiddelingsdeskundige geschikt.
Jaarverslag Geschillencommissie Wonen

In een deel van de klachten hebben partijen alsnog geschikt. Daarnaast kon de commissie een aantal zaken niet verder behandelen, omdat de ondernemer niet was aangesloten of omdat de consument niet voldeed aan de formele voorwaarden van inname.
De meeste klachten waarover in 2013 uitspraak werd gedaan, hadden betrekking op zitmeubelen en keukens. Daarnaast ging een behoorlijk aantal klachten over vloerbedekking en slaapkamers. De overige klachten hadden onder meer betrekking op parket en badkamers.

Het financieel belang dat bij de klachten in het geding was, bedroeg gemiddeld € 3.883,-.
In 82% van de gevallen was de consument bij de zitting aanwezig om een mondelinge toelichting te geven. In 64% van de gevallen was de ondernemer aanwezig om het standpunt toe te lichten.
De consument liet zich in 26% van de gevallen bijstaan door een rechtshulpverlener. De ondernemer had in 4% van de gevallen rechtshulp.

Bij 330 klachten heeft de commissie uitspraak gedaan. In 103 gevallen werd de klacht gegrond bevonden. 27 klachten werden ten dele gegrond en 191 klachten werden ongegrond verklaard. Daarnaast werd in vier gevallen tijdens de zitting een schikking bereikt. De commissie heeft zich in vier gevallen niet-ontvankelijk geacht van de klacht kennis te nemen en heeft zich in één geval niet bevoegd geacht. De commissie kende in 49 gevallen een schadevergoeding toe. Gemiddeld bedroeg deze vergoeding € 2.683,-.Links

www.geschillencommissie.nl

Tags

wonen, interieur, geschillen, meubel, interieurbekleding, vloer, parket, slaapkamer, woonaccessoire

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Trendz kondigt sprekers aan
Na een succesvolle introductie tijdens de voorjaarseditie introduceert Easyfairs opnieuw workshops en presentaties tijdens Trendz Najaar 2019. De eerste sprekers zijn nu bekend.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden