Isolerende raambekleding populair

Donderdag 02 maart 2023

Uit de Raambekleding Marktmonitor 2023 van Marktdata.nl blijkt o.a. dat als gevolg van de huidige hoge inflatie en energie crisis isolerende raambekleding populair is geworden in de zoekopdrachten.
Isolerende raambekleding populair

Uit de database van Marktdata van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan raambekleding blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim twee miljoen zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd op het gebied van raambekleding. En het zoekvolume is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2019 nog 'slechts' 1,5 miljoen, in het jaar 2022 werd er maandelijks gemiddeld ruim twee miljoen keer gezocht naar raambekleding. Daarmee is het zoekvolume in drie jaar tijd met 34% toegenomen.

 

Het zoekvolume groeide in het jaar 2020 met 54%, waarna het zoekvolume in het jaar 2021 met 3% daalde. In het jaar 2022 nam het zoekvolume met 11% af ten opzichte van het voorgaande jaar. De sterke groei van het aantal zoekopdrachten in het jaar 2020 kan worden toegeschreven aan de coronapandemie waarin de aandacht voor het interieur in huis en de woonomgeving sterk aan populariteit won. De stabilisatie en daling van het zoekvolume in de periode daarna is een correctie op die extreme groei in het jaar 2020. Daarnaast zorgde de inflatie, oorlog in Oekraïne en economische onzekerheid in het afgelopen jaar ervoor dat de consument de hand op de knip houdt.

 

Aanvankelijk kende het productkenmerk lichtdoorlatend een boven gemiddelde ontwikkeling van het zoekvolume. Sinds het najaar van 2021, toen de energieprijzen begonnen te stijgen, groeide de interesse in isolerende raambekleding zeer sterk. Momenteel is bij de meeste productkenmerken een nominale daling van het voortschrijdende jaarlijkse zoekvolume te zien. Alleen het zoekvolume van isolerende raambekleding ontwikkelt zich nog sterk positief. Momenteel is de interesse in isolerende raambekleding circa twee en een half keer zo groot als een jaar geleden, toen er ook al sprake was van een sterke groei.Links

www.marktdata.nl

Tags

nieuws, interieur, onderzoek, raamdecoratie, raambekleding, duette, jaloezie, topdown, rolgordijn, verticalen, horizontalen, plissegordijn, vouwgordijn, isolerend, warmtebehoudend, kouwerend, lichtdoorlatend, verduisterend, monitor, #marktdata

Gerelateerd nieuws
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
Veiling Jan Sikkes bij Troostwijk
Wegens faillissement is Jan Sikkes de grootste stoffen- en gordijnenzaak van Nederland definitief gesloten. De complete inboedel en in totaal een miljoen strekkende meter stof wordt wordt nu online geveild door Troostwijk Auctions.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
Overname Erfal
Hunter Douglas heeft branchegenoot Erfal uit Duitsland overgenomen en groeit zo verder met raamdecoratie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden