Isolerende dupligordijnen

Maandag 29 augustus 2022

[Sponsored artikel] - Wat zijn de argumenten bij het kiezen van raamdecoratie? De mate van isolatie is - zeker nu - 'hot' bij het aanschaffen van gordijnen.
Isolerende dupligordijnen

Het bieden van inspiratie voor de aankleding van het interieur blijft het belangrijkste bij het kiezen van onder meer raamdecoratie. Daarom zijn er veel trendy kleuren, dessins, stoffen, texturen en uitvoeringen. Ook worden er verschillende ophangmogelijkheden - al dan niet voorzien van slimme 'smart home' automatisering waardoor producten elektrisch te bedienen zijn - aangeboden. Daarnaast is het handig om spelen met de mate van lichtinval. Hierdoor zien klanten al snel mogelijkheden om het interieur thuis of op kantoor te verfraaien. En dat zorgt er voor dat de kans dat er zaken worden gedaan, groter wordt.

Een bekende winkelketen formule op dit gebied is Decorette. Op het gebied raambekleding biedt het buitenzonwering (zonneschermen, knikarmschermen, terrasschermen, uitvalschermen, markiezen, screens, rolluiken) en raamdecoratie. Onder laatstgenoemde categorie vallen uiteraard gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen, dupligordijnen, jaloezieën, shutters, lamellen, Versus gordijnen, paneelgordijnen, dakraam gordijnen en horren.

Argumenten voor het (ver)kopen van gordijnen zijn niet alleen het creëren van gezelligheid en verfraaien van het interieur, ook het verbeteren van de akoestiek is een voordeel van het product. Maar in tijden van hoge energiekosten en het streven naar duurzaamheid zijn de sterk warmte isolerende eigenschappen van gordijnen een steeds belangrijker pluspunt waar mee gescoord kan worden.

Dat geldt dan zeker voor dupligordijnen, eigenlijk twee aan elkaar vastgemaakte plisségordijnen. In de ruimte er tussen zit lucht, wat dit type gordijnen zeer goed isolerend maakt. Zelfs bij dubbele beglazing is het isolerende effect nog duidelijk merkbaar. Overigens worden plisségordijnen met dupli-effect ook wel eens duettes, duette gordijn, dubbele plisségordijnen of duo plisségordijnen. Het verschil tussen plissé en duette zit hem in de hoeveelheid plissé dat is gebruikt.

Een mooi kenmerk van dupli-plisségordijnen is verder dat je ze door het top-down-systeem van beneden naar boven, maar ook van boven naar beneden kunt openen. Hierdoor kun je dus in het midden van je raam een strook creëren waardoor je geen last hebt van inkijk maar er toch genoeg licht naar binnen komt.

Bij Decorette, van origine een raamdecoratiewinkel, is het inmiddels overigens mogelijk om raamdecoratie eventueel te combineren met bijpassende vloeren (laminaat, pvc, vinyl, linoleum, rigidcore) en karpetten of vloerkleden en zelfs behang, verf, accessoires, verlichting en meubels. Decorette, een formule van Euretco's dochter DGN-Retail, bestaat dit jaar vijftig jaar en heeft tevens vijftig winkels in Nederland.

[Sponsored artikel]Links

www.decorette.nl
www.dgnretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, project, raamdecoratie, raambekleding, shade, blinds, dupli, shutter, rolgordijn, plisse, jaloezie, hor, #decorette, #dngretail, #euretco

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
Overname Erfal
Hunter Douglas heeft branchegenoot Erfal uit Duitsland overgenomen en groeit zo verder met raamdecoratie.
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Nieuw DC Jysk
Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden