Investering voor meubelbezorger BR8

Maandag 20 juni 2022

Meubelbezorger BR8 heeft een groep nieuwe investeerders gevonden om de groeiambities waar te maken. Bekende namen uit de meubel- en transportwereld investeren samen 750.000 in ruil voor een minderheidsbelang.
Investering voor meubelbezorger BR8

BR8 is een full service logistiek dienstverlener die meubels tot in de woon- of slaapkamer bezorgt. Montage en het verwijderen en meenemen van verpakking behoort tot de standaard dienstverlening. BR8 is in 2017 opgericht door ex-Coolblue’er Eelco Schuller, omdat er weinig tot geen gespecialiseerde partijen die zich richten op full-service tweemansbezorging: 'Het bezorgen van een hoekbank is heel iets anders dan het bezorgen van kleding of een wasmachine. Het vereist specialistische kennis, een hoge automatiseringsgraad en ervaring met het bezorgen van grote en zware producten.' Ontvangers geven BR8 een 4.7/5 in Google - een uniek hoge score voor een last mile dienstverlener.

 

Om de groei in goede banen te leiden is er vorig jaar aleen nieuw 6.500 m2-magazijn in Vianen in gebruik genomen. Voor veel opdrachtgevers verzorgt BR8 naast last mile bezorging ook warehousing en fulfilment. Hier is volgens het bedrijf vooral bij e-commerce opdrachtgevers sterke behoefte aan. Daarnaast wordt gespecialiseerde software ontwikkeld om het proces van fullservice tweemansbezorging te optimaliseren én digitaal koppelen met opdrachtgevers zo eenvoudig mogelijk te maken.

 

Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders, is één van de nieuwe investeerders: 'Er liggen grote kansen in de tweemanslevering van specifiek meubelproducten. Met veel kleine, niet gespecialiseerde partijen, zijn er kansen voor het bouwen van een marktleider. BR8 heeft alle kenmerken en expertise in huis om deze positie te pakken. Mede door de sterke focus op software ontwikkeling, procesinnovatie en de aandacht voor deze specialistische vorm van bezorging.' Naast Smits stappen een aantal investeerders in uit de meubel- en transportwereld.Links

www.br8.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, woonwinkel, detailhandel, kantoor, meubilair, meubel, inrichting, fauteuil, bank, zitbank, zitten, zitje, poef, lounge, loungebank, transport, bezorgen, post, pakket, delivery, afleveren, aflevering, #br8

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden