Investering in Riverdale

Dinsdag 02 november 2021

Participatiemaatschappij Nederlands Merkgoed investeert in home en living merk Riverdale; investering en nieuwe strategische koers werpen reeds eerste vruchten af.
Investering in Riverdale
Investering in Riverdale Investering in Riverdale

Riverdale heeft een sterke strategische partner gevonden, waarmee de komende jaren zal worden gewerkt aan een nieuwe strategie om het bedrijf weer in de top van de home & living branche terug te brengen. Nederlands Merkgoed (NMG), een participatiemaatschappij die zich richt op het bouwen van sterke consumentenmerken, neemt een significant belang in Riverdale en heeft het bedrijf in de afgelopen maanden geholpen om een nieuwe strategische koers uit te zetten, die reeds de eerste vruchten afwerpt.

 

Marcel Bregman van Riverdale: 'De afgelopen twee jaar zijn, mede door corona, best zwaar geweest voor ons bedrijf. We hadden daarbij te veel hooi op onze vork genomen waardoor we focus verloren, met omzet daling als gevolg. Met de komst van NMG is er een duidelijke lijn en visie neergezet, waarbij de focus meer komt te liggen op woonaccessoires, geurproducten en kleinmeubelen. Op deze nieuwe strategie wordt in de markt direct al goed gereageerd, hetgeen ons sterkt in de gedachte dat we op de goede weg zijn. Het doel is om van Riverdale weer een helder consumentenmerk te maken dat staat voor kwaliteit en hoogstaand design. We willen het merk weer volop onder de mensen brengen, wat we onder meer zullen doen door ons meer te richten op het gifting segment.'

 

Onderdeel van de nieuwe strategie is ook dat Riverdale als merk zichtbaarder zal worden in de media. Er wordt in samenwerking met NMG een campagne ontwikkeld, waarmee de nieuwe positionering helder op het netvlies van de consument zal komen.

 

Riverdale is altijd een familiebedrijf geweest en ook naar de toekomst toe blijft de familie een belangrijke rol in het bedrijf spelen. Dat wordt onderstreept door het feit dat de familie ook heeft deelgenomen aan deze investeringsronde. Mede dankzij dit extra kapitaal, kan er in de komende jaren flink geïnvesteerd worden in product innovatie en slimme commerciële concepten waarmee retailers weer goede doorverkoop en marges kunnen realiseren. Bregman: 'Met de nieuwe koerswijziging willen we natuurlijk zowel onze handelspartners als de eindconsument blij maken.'

 

Riverdale, opgericht in 1991, wil een home & living merk zijn met als specialisme het toevoegen van de juiste sfeer en een persoonlijke touch in je huis. Riverdale biedt flexibiliteit in styling binnen thema’s geinspireerd op trends, situaties en bijzondere materialen.

 

Nederlands Merkgoed is een investeringsmaatschappij die zich richt op het opbouwen van brand equity, door te investeren in merken die aantrekkingskracht uitoefenen op consumenten. Nederlands Merkgoed investeert om deze bedrijven langdurig te laten groeien en heeft merken als Stoov, Orangebag, Nomad, Benbits, Passa Sports en Maison365 in haar portfolio.
Links

www.riverdalenl.com/nl/
www.nederlandsmerkgoed.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, meubel, tafel, salontafel, verlichting, licht, stoel, fauteuil, bank, zitmeubel, kast, stoel, fauteuil, dressoir, accessoires, investering, participatie, groei, merk, #riverdale, #nederlandsmerkgoed

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
Sterren op het Doek met ETC-exposant
Wellicht gezien, of toch gemist? Saskia Vugts, kunstenares en exposant van ETC Design Center nam afgelopen week deel aan Sterren op het Doek. In het tv-programma mocht Vugts op haar kenmerkende realistische manier een olieverfportret maken van gast Dionne Stax. - spoilers onderaan het artikel-
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden