Intirio en Trendz Belgium stoppen

Donderdag 17 oktober 2019

Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
Intirio en Trendz Belgium stoppen

Tijdens de veertigste verjaardag van de textielbeurs Textirama in Gent was Intirio in 1997 (foto advertentie) één van de drie nieuwe vakbeurzen, naast Sensus (lingerie, bad- en beenmode) en Dressed (mode accessoires en stoffen) die zich als eigen sector gingen profileren. De editie begin dit jaar, 22 jaar later, is dus de laatste Intirio-editie geweest. Hiermee is dus een ruim zestig jaar lange traditie ten einde gekomen.

Easyfairs heeft na de tegenvallende laatste editie van Intirio geconstateerd dat de belangstelling voor een nieuwe editie te klein was om een volwaardige beurs te kunnen organiseren. Afgezien van een kleine groep hoogwaardige stoffenediteurs, bleken andere sectoren (o.m. zonwering) te kiezen voor andere evenementen zoals de Incoda (Interieur Collectie Dagen) in de Evenementenhal in Gorinchem, overigens ook een dochter van Easyfairs.

Ook voor Trendz Belgium, afgelopen januari voor de eerste keer gehouden, zag Easyfairs onvoldoende draagvlak na een inventarisatie in de afgelopen tijd. Grote spelers in de accessoires en decoratiebranche bleken de voorkeur te hebben voor concurrerende evenementen buiten België, waaronder ook Trendz in Gorinchem.

Kortgeleden blies Easyfairs recentelijk ook al een andere textielbeurs met een lange traditie af: de textielbeurs Mood, na 30 jaar Decosit de nieuwe naam van de beurs in 2009.
Links

www.easyfairs.com
www.evenementenhal.nl
www.incoda.nl
www.intirio.be
www.trendzbelgium.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, pvc, lvt, vinyl, decoratie, accessoire, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, #intirio, #trendz, #trendzbe, #trendzbelgium, #flandersexpo, #easyfairs, #moodbxl, #indigobxl, #evenementenhal, #decosit, #flandersexpo

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
Projectversie Coretec
US Floors heeft een projectversie van haar vloer Coretec uitgebracht: sterker, stabieler en dunner.
lees verder
Showup biedt online inkoop
Deelnemers van inkoopbeurs Showup kunnen voortaan via Orderchamp ook buiten de beurs om hun merken te verkopen.
lees verder
Wood Works op Domotex
De speciale Wood Works tentoonstelling op Domotex 2020 nodigt bezoekers uit om de eigenschappen van hout te ervaren en leren kennen.
lees verder
 
Tevreden Decosit breidt uit
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden