Intirio en Trendz Belgium stoppen

Donderdag 17 oktober 2019

Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
Intirio en Trendz Belgium stoppen

Tijdens de veertigste verjaardag van de textielbeurs Textirama in Gent was Intirio in 1997 (foto advertentie) één van de drie nieuwe vakbeurzen, naast Sensus (lingerie, bad- en beenmode) en Dressed (mode accessoires en stoffen) die zich als eigen sector gingen profileren. De editie begin dit jaar, 22 jaar later, is dus de laatste Intirio-editie geweest. Hiermee is dus een ruim zestig jaar lange traditie ten einde gekomen.

Easyfairs heeft na de tegenvallende laatste editie van Intirio geconstateerd dat de belangstelling voor een nieuwe editie te klein was om een volwaardige beurs te kunnen organiseren. Afgezien van een kleine groep hoogwaardige stoffenediteurs, bleken andere sectoren (o.m. zonwering) te kiezen voor andere evenementen zoals de Incoda (Interieur Collectie Dagen) in de Evenementenhal in Gorinchem, overigens ook een dochter van Easyfairs.

Ook voor Trendz Belgium, afgelopen januari voor de eerste keer gehouden, zag Easyfairs onvoldoende draagvlak na een inventarisatie in de afgelopen tijd. Grote spelers in de accessoires en decoratiebranche bleken de voorkeur te hebben voor concurrerende evenementen buiten België, waaronder ook Trendz in Gorinchem.

Kortgeleden blies Easyfairs recentelijk ook al een andere textielbeurs met een lange traditie af: de textielbeurs Mood, na 30 jaar Decosit de nieuwe naam van de beurs in 2009.
Links

www.easyfairs.com
www.evenementenhal.nl
www.incoda.nl
www.intirio.be
www.trendzbelgium.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, pvc, lvt, vinyl, decoratie, accessoire, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, #intirio, #trendz, #trendzbe, #trendzbelgium, #flandersexpo, #easyfairs, #moodbxl, #indigobxl, #evenementenhal, #decosit, #flandersexpo

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Textielinitiatieven tegen corona
De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden