Internationale overname Brabantia

Woensdag 22 december 2021

Producent van huishoudelijke producten, Brabantia neemt het Spaanse keukengereibedrijf Lku over. Hiermee zet het Nederlandse bedrijf in op internationale groei en breidt zijn portfolio uit.
Internationale overname Brabantia

Brabantia bestaat al meer dan 100 jaar en de producten van het bedrijf worden wereldwijd in meer dan 90 landen verkocht. In 2020 bedroeg de omzet van het bedrijf € 143 miljoen en de winst € 15,4 miljoen. Het Spaanse Lékué is opgericht in 1980 in Barcelona. Producten van Lékué zijn er in de categorie magnetron koken, bakken, koken en opbergen, en ‘on-the-go'. Zij worden verkocht in 70 landen, voornamelijk in Zuid-Europa.

 

Door de overname kan Brabantia sneller groeien in Frankrijk en Spanje door de logistieke hub van Lékué in Zuid-Europa. Brabantia heeft de ambitie om in de toekomst nog een aantal overnames doen om zo de groei in de komende jaren te versnellen. Lékué kan op zijn beurt zijn positie op de Noord-Europese markt uitbouwen. Lékué-ceo Rafael Sebastían blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.Links

www.brabantia.com
www.lekue.com/en

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, wooninspiratie, woonproduct, decoratie, keuken, afvalemmer, afval, afvalbak, prullemand, woonaccessoire, consumentengoederen, koken, keuken, opbergen, #brabantia, #lekue

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Bakken in eigen keuken populair
[Sponsored artikel] - Voor velen is een programma als Heel Holland Bakt, waarin de mooiste baksels op het scherm verschijnen, het hoogtepunt van de week. In een tijd waarin we veel thuis zijn brengen we ook meer tijd in de keuken door.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden