Insolventieprocedure voor Gwinner

Donderdag 14 september 2023

Zonder reorganisatie gaat het Duitse meubelbedrijf Gwinner het niet redden. Daarom heeft de firma een insolventieprocedure in zelfbeheer aangevraagd.
Insolventieprocedure voor Gwinner

Tijdens de huisshow, die op 25 plaats zou vinden, wilde Gwinner naar eigen zeggen twee nieuwe collecties presenteren. Dit gaat nu niet door. De gewone bedrijfsactiviteiten worden wel voortgezet, wat goed nieuws is voor de 140 medewerkers.

 

Vanwege de economische situatie was Gwinner sinds begin 2022 al bezig met herstructurerings- en moderniseringsmaatregelen. Dit bleek echter niet voldoende, door de omzetdaling in de hele meubelindustrie en de negatieve effecten van beslissingen uit voorgaande jaren.

 

Toch heeft het bedrijf goede hoop dat het in staat is om Gwinner financieel duurzaam te herstructureren in eigen beheer. Advocaat Marc-Philippe Hornung is aangesteld als voorlopig bewindvoerder. Vincenz von Braun, Anchor Attorneys, en Markus Fauser, van adviesbureau Anchor Management zijn aangesteld als herstructureringsdirecteuren van Gwinner. Het management zegt dat werknemers en zakenpartners onmiddellijk geïnformeerd zullen worden over alle beslissingen en hoopt dat de huisshow binnenkort toch plaats kan vinden.Links

www.gwinner.de

Tags

Nieuws, wonen, interieur, inrichting, meubel, directie, directeur, personalia, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, #gwinnerwohndesign

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
2 Nieuwe winkels Jysk
Jysk zet de uitbreiding in Nederland voort met de opening van twee nieuwe winkels.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden