Inboedelverzekering Allianz Direct

Woensdag 22 december 2021

[Sponsored artikel] - Net kostbare interieurproducten geplaatst? Exclusieve kunst en/of andere mooie spullen van waarde in huis? Dan is een goede inboedelverzekering afsluiten verstandig!
Inboedelverzekering Allianz Direct

Spullen zijn goed verzekerd met een inboedelverzekering bij Allianz Direct (voorheen bekend als Allsecur). Tegen een lage premie kan je een prima inboedelverzekering afsluiten voor vrijwel alle schade aan inboedels. Nog iets meer zekerheid biedt een aanvullende All Risk. Dan is als je per ongeluk zelf iets beschadigt zelfs verzekerd.

Door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage: als spullen in de woning beschadigd of ontvreemd worden, ze zijn bij Allianz Direct goed verzekerd met een aantal interessante kenmerken:
€ 0,- Eigen risico
Bij meeste zaken minimaal drie jaar uitkering met behoud van nieuwwaarde
Sleutels gestolen? Vervangende sloten verzekerd tot € 1.000,-
Audio- en computerapparatuur verzekerd tot € 15.000,-
Inboedel uitwonend studerend kind meeverzekerd tot € 5.000,-

De verzekering geldt voor:
Brand, blus- en rookschade
Inbraak, diefstal en vandalisme
Regen, hagel, sneeuw en storm
Omvallende bomen en hijskranen
Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk

De aanvullende All Risk dekking verzekert ook:
Door zelf veroorzaakte schades

Onder inboedel vallen alle spullen die mee zijn te nemen bij een verhuizing. De ‘verplaatsbare’ spullen dus. Op de site is te zien wat wel en niet verzekerd is en zijn voor het complete overzicht alle voorwaarden te downloaden.

Wat valt niet onder de dekking? Schade
X die al aanwezig is op het moment dat je de verzekering afsluit
X aan een mobiele telefoon, tablet of laptop door vallen, stoten of zakkenrollen (ook bij All Risk)
X door een aardbeving
X door inbraak, diefstal of water, terwijl je het huis niet meer bewoont
X als gevolg van slecht onderhoud of constructiefouten
X bij verboden activiteiten, ook als je er niet van op de hoogte was

Zoals gezegd biedt Allianz Direct een lage premie, die je direct kan berekenen. Indien de premie inderdaad  interessant is, dan heeft Allianz een opzegbrief om deze naar de huidige verzekeraar te sturen, om zo het overstappen gemakkelijk te maken.

Op de site worden tevens mogelijkheden gegeven om woonverzekeringen te vergelijken, worden er tips gegeven voor het verwijderen van schimmel in huis, maar eveneens voor inbraakpreventie.


Smart Home

Met smart-home items kan een huis niet alleen zuiniger en comfortabeler worden, maar ook beter beveiligd. Het slimme huis is voorzien van allerlei apparaten die met elkaar communiceren. Zoals bijvoorbeeld een verwarming, verlichting, raambekleding, tv, koffiezetapparaat en zelfs koelkast. Deze kunnen informatie met elkaar uitwisselen en zijn te bedienen via internet of bluetooth met onder meer smartphone of tablet.

 

Het slimme huis kan veel dingen voor je regelen. Sensoren kunnen bijvoorbeeld sproeiers in de tuin aansturen om planten op tijd water te geven en de verwarming kan aangaan op het moment dat je naar huis rijdt, zodat je in een warm huis thuiskomt.

Naast gemak, kunnen smart-items ook helpen bij het veiliger maken van je woning. Een elektronisch alarmsysteem is de meest voor de hand liggende manier. Een slim alarmsysteem kan communiceren met bijvoorbeeld sloten op ramen, deuren en beweging in huis. Zo ben je altijd op de hoogte van een per ongeluk openstaand raam, of wanneer iemand dit probeert te openen. Met een slimme deurbel, zoals de Ring Video Deurbel, is via een smartphone te zien wanneer er wordt aangebeld en wie er voor de deur staat. Deze slimme deurbel heeft ook een nachtmodus en zelfs bewegingsdetectie, waardoor ook mensen te zien zijn die niet aanbellen.

Met de smartphone is ook slimme verlichting in huis te bedienen. Ook kun je standaardtijden instellen waarop je verlichting aanspringt. Dit laatste is zeker handig wanneer je op vakantie bent – zo lijkt er elke avond iemand thuis. Daarnaast zijn de kleuren en felheid van de verlichting naar wens in te stellen. Ook het openen en sluiten van gordijnen is natuurlijk veilig tegen inbraak, en - zeker in de winter - ook zuinig en dus duurzaam.Meer tips over een smart en veilig huis!

Allianz Direct biedt naast inboedelverzekeringen (alle spullen in de woning) ook nog andere woonverzekeringen aan, namelijk opstalverzekeringen (de woning zelf en alles wat er aan vast zit) en aansprakelijkheid (alle schade die je per ongeluk bij anderen veroorzaakt). Op de website is daar meer informatie over te vinden.


[Sponsored artikel]

Links

www.allianzdirect.nl
www.allianzdirect.nl/woonverzekering/inboedelverzekering

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, smart-home, smart home, smarthome, slim huis. slimme woning, afsluiten, direct, allianz, allianz direct, smart home, verzekeraar, woonverzekering, inboedel, inboedelverzekering, verzekering, insurance, #allianzdirect, #allianz

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden