Iconic Eyes van Moooi

Maandag 18 februari 2019

Moooi gaat op 13 maart in het Beiers Nationaal Museum in München haar nieuwste verlichtingsontwerp Iconic Eyes officieel presenteren.
Iconic Eyes van Moooi
Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi

Iconic Eyes is ontworpen door Bernhard Dessecker. De hanglamp is geïnspireerd door de koplampen van auto's van BMW en herkenbaar aan zijn ovale vorm met verschillende lenzen. Het museum heeft verschillende uitvoeringen van het ontwerp voor hun nieuwe foyer gekocht en dus zullen er elf Iconic Eyes permanent te zien zijn.

 

Op 13 maart zijn museumdirecteur Frank Kammel, ontwerper Bernhard Dessecker en Moooi-oprichter Marcel Wanders aanwezig bij de introductie, dat plaatsvindt tijdens de Munich Creative Business Week.

In 2013 creëerde Bernhard Dessecker een lichtontwerp dat elementen van BMW hergebruikt, omdat de kenmerkende koplampen deel uitmaken van de (Duitse) autogeschiedenis. Nu, zes jaar later realiseerde Moooi het volledige potentieel van het ontwerp. De Iconic Eyes bestaat uit een groot aantal lenzen en een constellatie van LED-verlichting. De lichten zijn gegoten in een ovale vorm en creëren een omgevende gloed versterkt door heldere lichtringen. Er zijn twee maten, 85 en 161 (foto 2), vernoemd naar het aantal lichten in de lamp.

Moooi was recent nog in het nieuws met een wandbekledingscollectie gemaakt op basis van uitgestorven diersoorten en een andere mooie hanglamp.
Links

www.moooi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, verlichting, lamp, led, armatuur, licht, hanglamp, design, museum, museaal, mooi, #moooi

Gerelateerd nieuws
Ook Richard naar Liniled
Triolight heeft voor Liniled opnieuw een nieuwe kracht aangenomen: accountmanager Nederland Richard van der Leij.
lees verder
 
Westwing eindelijk zwart?
lees verder
 
Nieuwe mensen Liniled
lees verder
Fagerhult voltooit overname iGuzzini
Fagerhult blijft actief op het overnamepad. Gisteren heeft het de acquisitie van Iguzzini afgerond.
lees verder
NK Interieuradviseur
Twaalf mbo-studenten strijden 8 en 9 maart tijdens het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam om de titel: ‘Beste interieuradviseur van Nederland’
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden