Iconic Eyes van Moooi

Maandag 18 februari 2019

Moooi gaat op 13 maart in het Beiers Nationaal Museum in München haar nieuwste verlichtingsontwerp Iconic Eyes officieel presenteren.
Iconic Eyes van Moooi
Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi Iconic Eyes van Moooi

Iconic Eyes is ontworpen door Bernhard Dessecker. De hanglamp is geïnspireerd door de koplampen van auto's van BMW en herkenbaar aan zijn ovale vorm met verschillende lenzen. Het museum heeft verschillende uitvoeringen van het ontwerp voor hun nieuwe foyer gekocht en dus zullen er elf Iconic Eyes permanent te zien zijn.

 

Op 13 maart zijn museumdirecteur Frank Kammel, ontwerper Bernhard Dessecker en Moooi-oprichter Marcel Wanders aanwezig bij de introductie, dat plaatsvindt tijdens de Munich Creative Business Week.

In 2013 creëerde Bernhard Dessecker een lichtontwerp dat elementen van BMW hergebruikt, omdat de kenmerkende koplampen deel uitmaken van de (Duitse) autogeschiedenis. Nu, zes jaar later realiseerde Moooi het volledige potentieel van het ontwerp. De Iconic Eyes bestaat uit een groot aantal lenzen en een constellatie van LED-verlichting. De lichten zijn gegoten in een ovale vorm en creëren een omgevende gloed versterkt door heldere lichtringen. Er zijn twee maten, 85 en 161 (foto 2), vernoemd naar het aantal lichten in de lamp.

Moooi was recent nog in het nieuws met een wandbekledingscollectie gemaakt op basis van uitgestorven diersoorten en een andere mooie hanglamp.
Links

www.moooi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, verlichting, lamp, led, armatuur, licht, hanglamp, design, museum, museaal, mooi, #moooi

Gerelateerd nieuws
Nieuwe data Tendence
Decoratiebeurs Tendence heeft de data van de komende editie aangepast. De beurs wordt een week vervroegd én een dag langer.
lees verder
Extra inspiratie bij najaarsbeurs DWI
Tijdens de Najaarsvakbeurs in De Woonindustrie zijn noviteiten van de standhouders te zien, maar er is van 1-4 september meer te doen. Tijdens de beursdagen worden presentaties en lezingen gegeven en er wordt een unieke expositie neergezet.
lees verder
 
Nieuwe Roxxane van Nimbus
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden