Hunter Douglas overgenomen!

Vrijdag 31 december 2021

Op de valreep van 2022 is bekend geworden dat Hunter Douglas (onder meer Luxaflex) grotendeels is overgenomen door het Braziliaanse 3G Capital.
Hunter Douglas overgenomen!

Het FD meldt vandaag dat bestuursvoorzitter Ralph Sonnenberg van Hunter Douglas een controlerend belang (62,8%) in zijn bedrijf aan de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital heeft verkocht. De familie Sonnenberg blijft aandeelhouder van de Rotterdamse zonweringsfabrikant met een 25%-belang.

Via het familiebedrijf Bergson Beheer deed Sonnenberg eerder dit jaar een bod op de resterende aandelen in Hunter Douglas. Aanvankelijk van € 64 per aandeel, later verhoogd naar € 82 per aandeel. In totaal wist Bergson 87,8% van de aandelen verwerven. Het gewenste van de beurs halen van het concern - sinds 1969 genoteerd - is daarmee niet gelukt, omdat pas bij 95% een uitkoopprocedure gestart kan worden.

Nu zijn de aandelen aan 3G Capital voor € 175 per stuk verkocht, waarmee het gelijk van de aandeelhouders - die zeer ontevreden waren over het bod - dus terecht is gebleken. De belangenvereniging van beleggers VEB reageerde dan ook uitermate kritisch op deze transactie met 3G en vindt dat de familie Sonnenberg het eigen belang heeft laten prevaleren boven die van de andere aandeelhouders.

Hunter Douglas, vooral bekend van het 70 jarige merk Luxaflex, heeft hierdoor een ondernemingswaarde van $ 7,1 miljard, omgerekend bijna € 6,3 miljard, zo berekende het FD. Meer dan twee keer de omzet van 2020 en meer dan dertien keer de brutobedrijfswinst ($ 530,7 miljoen) over dat jaar.

3G Capital geeft aan de groei van Hunter Douglas, dat zeer recent nog een Poolse assembleur overnam, te willen versnellen. De investeringsmaatschappij heeft de reputatie bedrijven over te nemen met geleend geld, om vervolgens in de kosten te snijden om de winstmarges en kasstroom op te stuwen.

Hunter Douglas, dat nu circa 23.000 mensen in dienst heeft, is ruim honderd jaar geleden opgericht door de vader van de 87-jarige Ralph Sonnenberg. David Sonnenberg, de derde generatie, gaat nu samenwerken met de nieuwe Braziliaanse eigenaar.Links

www.3g-capital.com
www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl
www.veb.net

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, verkocht, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, acquisition, acquired, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb, #3gcapital

Gerelateerd nieuws
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden