Hunter Douglas overgenomen!

Vrijdag 31 december 2021

Op de valreep van 2022 is bekend geworden dat Hunter Douglas (onder meer Luxaflex) grotendeels is overgenomen door het Braziliaanse 3G Capital.
Hunter Douglas overgenomen!

Het FD meldt vandaag dat bestuursvoorzitter Ralph Sonnenberg van Hunter Douglas een controlerend belang (62,8%) in zijn bedrijf aan de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital heeft verkocht. De familie Sonnenberg blijft aandeelhouder van de Rotterdamse zonweringsfabrikant met een 25%-belang.

Via het familiebedrijf Bergson Beheer deed Sonnenberg eerder dit jaar een bod op de resterende aandelen in Hunter Douglas. Aanvankelijk van € 64 per aandeel, later verhoogd naar € 82 per aandeel. In totaal wist Bergson 87,8% van de aandelen verwerven. Het gewenste van de beurs halen van het concern - sinds 1969 genoteerd - is daarmee niet gelukt, omdat pas bij 95% een uitkoopprocedure gestart kan worden.

Nu zijn de aandelen aan 3G Capital voor € 175 per stuk verkocht, waarmee het gelijk van de aandeelhouders - die zeer ontevreden waren over het bod - dus terecht is gebleken. De belangenvereniging van beleggers VEB reageerde dan ook uitermate kritisch op deze transactie met 3G en vindt dat de familie Sonnenberg het eigen belang heeft laten prevaleren boven die van de andere aandeelhouders.

Hunter Douglas, vooral bekend van het 70 jarige merk Luxaflex, heeft hierdoor een ondernemingswaarde van $ 7,1 miljard, omgerekend bijna € 6,3 miljard, zo berekende het FD. Meer dan twee keer de omzet van 2020 en meer dan dertien keer de brutobedrijfswinst ($ 530,7 miljoen) over dat jaar.

3G Capital geeft aan de groei van Hunter Douglas, dat zeer recent nog een Poolse assembleur overnam, te willen versnellen. De investeringsmaatschappij heeft de reputatie bedrijven over te nemen met geleend geld, om vervolgens in de kosten te snijden om de winstmarges en kasstroom op te stuwen.

Hunter Douglas, dat nu circa 23.000 mensen in dienst heeft, is ruim honderd jaar geleden opgericht door de vader van de 87-jarige Ralph Sonnenberg. David Sonnenberg, de derde generatie, gaat nu samenwerken met de nieuwe Braziliaanse eigenaar.

 

P.S. 28-02-2022: de overname is afgerond.Links

www.3g-capital.com
www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl
www.veb.net

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, verkocht, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, acquisition, acquired, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb, #3gcapital

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
 
Vakantiegevoel verf
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
 
Jardin van Instabilelab
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden