Honingkleurige glaskunst

Donderdag 14 oktober 2021

Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
Honingkleurige glaskunst
Honingkleurige glaskunst Honingkleurige glaskunst

De handgemaakte glazen objecten zijn een eerbetoon aan de traditie van de Boheemse glasblazerij en iconen uit de Tsjechische geschiedenis. Rückl breidt zijn populaire Metamorphosis Collection uit met een nieuwe kleur.

 

Naast kristalhelder, rook en iconisch roze bevat de collectie, die bestaat uit vazen, theelichten en een glas, nu een goud-honingversie die het bedrijf amber noemt. De amberkleur en de delicate geometrische vormen op mondgeblazen kristal maken van stukken uit de Metamorphosis Collection volgens Rückl opvallende juwelen voor elk interieur. Daarnaast werd de collectie uitgebreid met nieuwe grote vazen ​​in alle bovenstaande kleuren, die uitnodigen om een eigen collectie samen te stellen.


Rückl heeft drie dealers in de Benelux: Demeuldre in Brussel, Tilquin in Antwerpen en Fleur de Lys in Amsterdam.Links

www.demeuldre.com
www.fleurdelys.nl
www.ruckl.com
www.tilquin.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, winkel, woonaccessoire, lifestyle-product, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, glas, glazen, schaal, vaas, #demeuldre, #fleurdelys, #ruckl, #tilquin

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
Sterren op het Doek met ETC-exposant
Wellicht gezien, of toch gemist? Saskia Vugts, kunstenares en exposant van ETC Design Center nam afgelopen week deel aan Sterren op het Doek. In het tv-programma mocht Vugts op haar kenmerkende realistische manier een olieverfportret maken van gast Dionne Stax. - spoilers onderaan het artikel-
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden