HMC'ers Nederlands beste meubelmakers

Dinsdag 26 maart 2019

Guus van Velthuijsen van HMC Amsterdam mag zich voor de tweede keer de beste meubelmaker van Nederland noemen. Van 20 t/m 22 maart won hij goud tijdens de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden.
HMC'ers Nederlands beste meubelmakers

De finale van de wedstrijden, georganiseerd door WorldSkills Netherlands, ging tussen Guus van Velthuijsen (foto rechts) van HMC Amsterdam en Bauke-Jan Beverloo (foto links) van HMC Rotterdam. De laatste wist van Velthuijsen echter niet van zijn troon te stoten. Bauke-Jan deed als eerstejaars student voor het eerst mee aan de wedstrijd en was blij met zijn tweede plek.

 

Vorig jaar deed Van Velthuijsen voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkills. Als nieuwkomer wist hij toen ook de titel van beste meubelmaker in de wacht te slepen. Hij deed ook mee aan de EuroSkills in Boedapest, waar hij de zesde plaats bereikte. In augustus reist hij af naar Kazan (Rusland) voor de Worldskills. Wordt de Nederlander daar de beste meubelmaker van de wereld?

 

Het HMC deed ook mee aan de finale van de wedstrijd voor de beste verkoopspecialist en interieuradviseur. Amira Gajadhar werd bij de verkoopspecialist vierde. Bij de interieuradviseur werden HMC’ers Roos Vollebregt en Christy Dorn tweede en vijfde

 

Worldskills Netherlands brengt vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren onder de aandacht. Ook verzorgt Worldskills Netherlands, ondersteund door het ministerie van OCW en partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven, de Nederlandse deelname aan Euroskills en Worldskills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen.

 Links

www.skillsheroes.nl
www.worldskillsnetherlands.nl
www.hmcollege.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, project, opleiding, cursus, school, studie, praktijk, les, stage, wedstrijd, vak, ambacht, vakopleiding, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, vloerlegger, vloer, gordijn, raambekleding, meubelmaken, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, #verkoopspecialist, #interieuradviseur, #euroskills, #worldskills, #hmc, #hmcollege

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige Flint
De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft begin dit jaar een nieuw zitmeubel ge´ntroduceerd, de veelzijdige Flint.
lees verder
Re´ncarnatie Pantonova
Carin (foto links), dochter van ontwerper Verner Panton, en Joakim Lassen (foto rechts), de huidige directeur van en zoon van de oprichter van Montana, hebben een meubel uit 1971 opnieuw op de markt gebracht.
lees verder
Jori breidt aanbod uit
De Belgische meubelfabrikant Jori stelt dit voorjaar een viertal nieuwe producten voor.
lees verder
 
Strand West failliet
lees verder
Outdoor noviteiten van Kettal
Kettal, de Spaanse fabrikant van outdoormeubelen, toonde zijn nieuwe collecties in Milaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden