HMC'ers Nederlands beste meubelmakers

Dinsdag 26 maart 2019

Guus van Velthuijsen van HMC Amsterdam mag zich voor de tweede keer de beste meubelmaker van Nederland noemen. Van 20 t/m 22 maart won hij goud tijdens de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden.
HMC'ers Nederlands beste meubelmakers

De finale van de wedstrijden, georganiseerd door WorldSkills Netherlands, ging tussen Guus van Velthuijsen (foto rechts) van HMC Amsterdam en Bauke-Jan Beverloo (foto links) van HMC Rotterdam. De laatste wist van Velthuijsen echter niet van zijn troon te stoten. Bauke-Jan deed als eerstejaars student voor het eerst mee aan de wedstrijd en was blij met zijn tweede plek.

 

Vorig jaar deed Van Velthuijsen voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkills. Als nieuwkomer wist hij toen ook de titel van beste meubelmaker in de wacht te slepen. Hij deed ook mee aan de EuroSkills in Boedapest, waar hij de zesde plaats bereikte. In augustus reist hij af naar Kazan (Rusland) voor de Worldskills. Wordt de Nederlander daar de beste meubelmaker van de wereld?

 

Het HMC deed ook mee aan de finale van de wedstrijd voor de beste verkoopspecialist en interieuradviseur. Amira Gajadhar werd bij de verkoopspecialist vierde. Bij de interieuradviseur werden HMC’ers Roos Vollebregt en Christy Dorn tweede en vijfde

 

Worldskills Netherlands brengt vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren onder de aandacht. Ook verzorgt Worldskills Netherlands, ondersteund door het ministerie van OCW en partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven, de Nederlandse deelname aan Euroskills en Worldskills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen.

 Links

www.skillsheroes.nl
www.worldskillsnetherlands.nl
www.hmcollege.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, project, opleiding, cursus, school, studie, praktijk, les, stage, wedstrijd, vak, ambacht, vakopleiding, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, vloerlegger, vloer, gordijn, raambekleding, meubelmaken, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, #verkoopspecialist, #interieuradviseur, #euroskills, #worldskills, #hmc, #hmcollege

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden