Heimtextil-trend Plant-based

Maandag 02 oktober 2023

Ook op de Heimtextil 2024 worden de nieuwste trends gepresenteerd. Dit jaar veel aandacht voor materiaalontwikkelingen in het kader van een duurzamere, circulaire wereld waar we naar toe gaan.
Heimtextil-trend Plant-based
Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based

Vooruitstrevende thema's en spectaculaire opvoeringen voor alle textielprofessionals die hun kennis voortdurend willen uitbreiden: Dat is waar de Heimtextil Trends voor staan.

 

Na de focus op circulaire oplossingen van vorig jaar, zal Heimtextil Trends 24/25 opnieuw een licht werpen op transformatieve textielinnovaties: ze laten zien op welke manieren de transformatie van de thuistextielindustrie doorgaat. Ze vormen daarmee het inspirerende hart van de vakbeurs en vertalen wereldwijde megatrends naar textielvisies onder de overkoepelende naam New Sensitivity.

 

In dit artikel staat de eerste trend centraal: 'Plant-based', oftewel textiel gemaakt van plantaardige gewassen of plantaardige bijproducten.

 

Plantaardig textiel betekent dat de vezels afkomstig zijn van iets dat groeit in plaats van synthetisch te worden geproduceerd. Het duurzame voordeel van plantaardig textiel is dat het een natuurlijke oorsprong heeft en daarom beter kan worden gerecirculeerd in bestaande ecosystemen.

 

Ze kunnen worden onderverdeeld in twee groepen:

- De eerste groep textiel is gemaakt van plantaardige gewassen.

Nieuwe veerkrachtige gewassen zoals cactus, hennep, abaca, zeewier en rubber bieden nieuwe duurzame textieloplossingen. Door mechanische extractie kunnen ze groeien ondanks klimaatveranderingen en hebben ze minder chemicaliën nodig bij hun ontwikkeling.

- De tweede groep bestaat uit textiel gemaakt van plantaardige bijproducten die overblijven als grondstof bij de productie, zoals banaan, olijf, kaki en hennep.

 

De trends worden ook in 2024 van 9 t/m 12 januari in hal 3 van de Messe Frankfurt gepresenteerd. Meer info en toegangstickets.Links

heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, trend, stoffen, gordijnen, raamdecoratie, bedtextiel, karpetten, garens, vezels, prognose, trendburo, stoffen, technologie, plantaardig, biobasis, circulair, duurzaam, presentatie, hallen, exposanten, tour, gevoeligheid, complexiteit, plantaardig, plant-based, hennep, katoen, linnen, #messefrankfurt, #heimtextil, #stijlinstituut, #spott, #annemariecommandeur

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden