Handvol nieuws Carl Hansen

Donderdag 30 juni 2022

Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
Handvol nieuws Carl Hansen
Handvol nieuws Carl Hansen Handvol nieuws Carl Hansen

Het eerste nieuws van Carl Hansen & Son betreft de heruitgave van de Windsor Chair (foto 2), een ontwerp uit 1938 door Frits Henningsen. Een hybride, massief eiken stoel mét karakter.

 

Tweede is de Foyer Series (foto 3) die bestaat uit drie verschillende meubelen ontworpen voor het Radiohuset (radio huis) van architect Vilhelm Lauritzen. Samen met Vilhem Lauritzen Architects werden de meubelen in productie gebracht. De serie bestaat uit een zitbank, éénzit en 2,5 zit.

 

Ten derde de Vega Chair van Vilhelm Lauritzen (foto 1), oorspronkelijk ontworpen voor het Vega concertgebouw. Deze stapelbare project stoel komt voor het eerst in productie en bestaat uit een elegante mix van staal en hout, al dan niet bekleed met textiel of leer. Let ook op het mooie detail met de houten voetdoppen (al dan niet met viltglijder).

 

Ten vierde is er de Assebrok serie, een tafel met bijhorende zitbanken van Borge Mogensen die hij in 1961 ontwierp voor zijn zomerhuis in Assebro. Volgens Victors Design Agency betreft het een betaalbare heruitgave in massief, donker gekleurd eucalyptus hout.

 

Tot slot wordt de CH24 uitgebracht in teak met bijhorende tafel CH327 in de combinatie teak met eik. Links

www.carlhansen.com
www.victors.be
www.vilhelmlauritzen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, meubel, zitmeubel, bank, bijzettafel, tafel, salontafel, stoel, eetkamer, fauteuil, designmeubelen, #carlhansen, #victorsdesignagency, #vilhelmlauritzen

Gerelateerd nieuws
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Nieuwe Knoll collecties
Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden