Habitat Duitsland failliet

Vrijdag 04 januari 2019

Bijna 20 jaar na het faillissement van Habitat Nederland is voor Habitat Deutschland het faillissement aangevraagd.
Habitat Duitsland failliet

De Franse groothandel Le Groupe Cafom, eigenaar van Habitat, heeft volgens Wiwo vlak voor kerst een aanvraag voor een faillissement ingediend voor Habitat Deutschland bij de rechtbank van Düsseldorf.

Nikolaos Antoniadis is aangesteld als curator. Hij gaat proberen Habitat Duitsland te redden. De onderneming heeft heeft een onlineshop en eigen locaties in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Stuttgart. Het heeft ongeveer 110 mensen in dienst.

Habitat is in 1964 opgericht in Engeland door de bekende designer Terence Conran. In Nederland zette het bedrijf in 1989 voet aan wal. In 1992 werd de onderneming overgenomen door Ikea-oprichter Ingvar Kamprad. De onderneming leed echter verlies en werd in 2009 overgenomen door investeerder Hilco, die het later aan de huidige eigenaar Cafom verkocht. Deze zou te veel focus hebben gelegd op de Franse activiteiten. Half 2017 waren dezelfde geluiden te horen toen de Habitat-franchisevestigingen in België ermee stopten.

 

Aanvulling 19-03-2019: Gisteren liet de curator weten dat er geen voorzetting mogelijk is en dat de winkels definitief dicht gaan. De uitverkoop in de Habitat-winkels in Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keulen en Stuttgart zou binnen de komende twee tot drie maanden gerealiseerd moeten zijn.Links

www.habitat.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, acquisitie, buy-out, vaktijdschrift, media, vakmedia, #habitat, #cafom

Gerelateerd nieuws
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder
PK22 Special Edition
Klanten moeten niet te lang wachten met het kopen van de speciale editie van PK22 van de Deense meubelfabrikant Fritz Hansen.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
 
Design Tales naar Vyva Fabrics
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden