Habitat Duitsland failliet

Vrijdag 04 januari 2019

Bijna 20 jaar na het faillissement van Habitat Nederland is voor Habitat Deutschland het faillissement aangevraagd.
Habitat Duitsland failliet

De Franse groothandel Le Groupe Cafom, eigenaar van Habitat, heeft volgens Wiwo vlak voor kerst een aanvraag voor een faillissement ingediend voor Habitat Deutschland bij de rechtbank van Düsseldorf.

Nikolaos Antoniadis is aangesteld als curator. Hij gaat proberen Habitat Duitsland te redden. De onderneming heeft heeft een onlineshop en eigen locaties in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Stuttgart. Het heeft ongeveer 110 mensen in dienst.

Habitat is in 1964 opgericht in Engeland door de bekende designer Terence Conran. In Nederland zette het bedrijf in 1989 voet aan wal. In 1992 werd de onderneming overgenomen door Ikea-oprichter Ingvar Kamprad. De onderneming leed echter verlies en werd in 2009 overgenomen door investeerder Hilco, die het later aan de huidige eigenaar Cafom verkocht. Deze zou te veel focus hebben gelegd op de Franse activiteiten. Half 2017 waren dezelfde geluiden te horen toen de Habitat-franchisevestigingen in België ermee stopten.

 Links

www.habitat.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, acquisitie, buy-out, vaktijdschrift, media, vakmedia, #habitat, #cafom

Gerelateerd nieuws
 
Montis 2019 nieuws
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Imm Cologne 2019 start
Vandaag, maandag 14 januari is de internationale interieurvakbeurs Imm Cologne gestart. En natuurlijk ook de de Design Post aan de overkant. De hele week tot en met zondag 20 januari!
lees verder
Groei Flinders en private label
Flinders heeft in 2018 een omzet gerealiseerd van € 20 miljoen, een groei van 30% ten opzichte van vorig jaar. Deze groei kwam uit alle kanalen: online, fysieke winkel en b2b-verkopen. En het lanceert een private label.
lees verder
Houtblad naar Eisma
Per 1 januari 2019 heeft Eisma Media Groep uit Leeuwarden Het Houtblad overgenomen van uitgeverij Mybusinessmedia uit Deventer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden