Grote meerderheid wil winkels open

Woensdag 24 februari 2021

Een grote meerderheid van de Nederlanders wil versoepelingen en (deels) een einde aan de lockdown. Tevens moeten de winkels open gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Strabo.
Grote meerderheid wil winkels open
Grote meerderheid wil winkels open Grote meerderheid wil winkels open

Winkelcentrumonderzoeker Strabo, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar consumentengedragen opiniepeilingen, heeft in samenwerking met Factsnapp (onderdeel van Kien/Panelwizard) een representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking uitgevoerd. In totaal zijn er 820 enquêtes afgenomen, zo meldt Strabo in een persbericht gisteren.

Daaruit blijkt dat maar liefst 73% van de Nederlandse bevolking voor versoepeling of geheel opheffen van de lockdown is. Bijna iedereen (90%) is voor openstelling van de winkels: 53% met coronaproof-maatregelen, 19% alleen op afspraak en 18% helemaal zonder beperkingen. Deze vraag is gesteld gegeven het feit dat maar 0,7% van de besmettingen, volgens RIVM, hiertoe te herleiden is.

Waar liggen de prioriteiten qua openstelling? Kapsalons kennen de eerste prioriteit, daarna volgt het onderwijs, het einde van de éénpersoonsregeling, de horeca en de ‘niet-essentiële winkels’.

Er is wel een groot verschil tussen generaties. Het kabinet komt met de versoepelingen met name de ouderen tegemoet, jongeren hebben duidelijk andere prioriteiten.


Top 5 van jongeren < 30 jaar:
1. Scholen en universiteiten. 2. Winkels. 3. Horeca. 4. Kappers. 5. Avondklok.
Top 5 van ouderen> 60 jaar:
1. Kappers. 2. Scholen en universiteiten. 3. Éénpersoon op bezoek. 4. Horeca. 5. Winkels.

Opvallend is verder dat 64% voor handhaving van de avondklok is, van 16% mag het zelfs nog iets strenger. Ook hier is een groot verschil tussen generaties. Jongeren onder de 30 jaar zijn in meerderheid tegen de avondklok (56%), de 60-plussers zijn juist voorstander (78% voor handhaving).Links

www.strabo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, veiligheid, veiligheidsprotocol, afhalen, click&collect, #lockdown, #winkelopen,#avondklok, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #strabo, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden