Grote investeringen Unilin

Maandag 23 januari 2023

Unilin investeert Ä 155 miljoen in extra productie en nieuwe vinyltechnologie.
Grote investeringen Unilin

Unilin uit Belgie gaat € 20 miljoen investeren in zijn twee vinylvloerenfabrieken in Avelgem en Wielsbeke, zo meldt De Tijd. Daarnaast gaat € 135 miljoen naar kleinere investeringen in andere divisies, ook in het buitenland.

 

Het grootste deel van de € 155 miljoen die Unilin wil investeren gaat naar een uitbreiding van de productielijn in de vinylvloerenfabriek in Avelgem (Moduleo, red.). In Wielsbeke (Quick Step, red.) vervangt het bedrijf de lijn voor zachte vinylplanken en -tegels (LVT) door een splinternieuwe lijn voor harde LVT. 'Dat product is de jongste jaren almaar populairder geworden', zegt woordvoerder Sander Laridon. 'Het gaat om klikvinyl dat je kan leggen zonder te lijmen. De soepele vinylplanken die je alleen dient te klikken, gaan we uitfaseren.'

 

Hoewel het totale aantal geproduceerde vierkante meters zal stijgen, leveren de investeringen geen extra banen op. De bestaande ploegen kunnen de uitgebreide lijn in Avelgem bedienen. En de lijn in Wielsbeke komt in de plaats van de oude.

 

De overschakeling naar de harde vinylplanken en -tegels gaat gepaard met een nieuwe, gepatenteerde technologie, zegt Unilin. 'Daardoor kunnen we planken en tegels produceren die qua look en feel nog meer lijken op hout. De realistische houtstructuur die je ziet in de tekening, voel je ook in alle details. Bovendien zijn ontwerp- en het productieproces zo op elkaar afgestemd dat de producten voortaan gemaakt kunnen worden uit 100% gerecycleerd materiaal.'

 

Unilin is al jaren de sterkhouder van het beursgenoteerde Mohawk, de Amerikaanse moedergroep. Mohawk nam in 2005 Unilin en later ook IVC over van onder meer de West-Vlaamse ondernemersfamilies Thiers en De Cock en Balcaen (IVC). Naast laminaat-, parket- en vinylvloeren onder merken als Quick-Step, Pergo en Moduleo produceert de groep ook isolatieplaten en MDF- en spaanplaten. 

 

Unilin Nederland is ook eigenaar van o.a. Peitsman (zie ook dit onlangs verschenen artikel).Links

www.ivcgroup.com
www.moduleo.com
www.mohawkinternational.com
www.peitsman.nl
www.quick-step.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, laminaat, tapijttegel, leggen, stroken, strook, plank, steen, hout, beton, stofferen, stoffering, dryback, klikvloer, flexpro, egaliseren, visgraat, filiaal, vestiging, #ivcgroup, #mohawkinternational, #unilin #quickstep #peitsman #moduleo #prodelta #JLL #RDC

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Urban slaapkamers
[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creŽer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden