Goudkleurig en retro behang populair

Woensdag 24 augustus 2022

Goudkleurig behang is erg populair onder Nederlandse consumenten. Daarnaast doet de retro stijl het erg goed op het gebied van behang, evenals vogel-, bos-, hout- en bloemenprints spectaculair gegroeid. Dit blijkt uit de Behang Marktmonitor 2022.
Goudkleurig en retro behang populair
Goudkleurig en retro behang populair Goudkleurig en retro behang populair

Uit de Behang Marktmonitor 2022 blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim een miljoen zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd op het gebied van behang. En het zoekvolume is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2019 nog 'slechts' 717.000 zoekopdrachten, in het jaar 2021 werd er maandelijks gemiddeld ruim 1.259.000 keer gezocht naar behang. Daarmee is het zoekvolume in twee jaar tijd met 75% toegenomen.

 

Corona-boost

Het zoekvolume groeide in het jaar 2020 met 75%, waarna het zoekvolume in het jaar 2021 onveranderd bleef. In de eerste zes maanden van 2022 nam het zoekvolume met 19% af ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De sterke groei van het zoekvolume in het jaar 2020 kan worden toegeschreven aan de corona pandemie waarin de aandacht voor het interieur in huis sterk aan populariteit won. De stabilisatie en daling van het zoekvolume in de periode daarna is een correctie op die extreme groei in het jaar 2020. Daarnaast zorgen de inflatie, de oorlog in Oekraïne en de economische onzekerheid in het lopende jaar ervoor dat de consument de hand op de knip houdt en zich weinig oriënteert op nieuwe interieurproducten.

 

Januari boven gemiddeld

Als we kijken naar de maanden van het jaar, dan blijkt dat de consument zich niet iedere maand evenveel oriënteert op behang. In de maand januari wordt er het meest gezocht naar behang. Deze maand vertegenwoordigt 10,8% van het jaarlijkse zoekvolume. Ook in de periode februari t/m mei en de maanden oktober en november wordt er relatief veel naar behang gezocht.

 

Goudkleurig behang favoriet

Naar welke specifieke kleuren wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een kleur een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin de desbetreffende kleur als zoekterm voorkomt in relatie met behang. De kleur met het meeste zoekvolume is de goudkleur. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 30.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term 'goud' in de zoekopdracht in relatie tot behang. Groen behaalde per maand gemiddeld ruim 21.000 zoekopdrachten.

 

21% Van het zoekvolume met kleur-aanduiding heeft betrekking op goud. Op de tweede plaats staat groen met een aandeel van bijna 15% in het zoekvolume. De nummer drie is zwart, die 13,3% van het zoekvolume vertegenwoordigt.

 

Kwantum meest gezochte aanbieder van behang

De Behang Marktmonitor biedt tevens inzicht in de belangrijkste merken en winkelformules op het gebied van behang. Over de afgelopen vier jaar is Kwantum de meest gezochte aanbieder op het gebied van behang. Goede tweede is Karwei. De top vijf wordt gecompleteerd door Praxis, Gamma en Arte. We zien dus veel bouwmarkten in de top van de ranglijst.

 

Het onderzoeksrapport behandelt de meest gezochte merken en winkelformules op het gebied van behang, te weten Action, Arte, AS Creation, Cole & Son, Eijffinger, Elitis, Eric Kuster, Esta, Ferm Living, Fotobehangshopz, Gamma, Gucci, Hornbach, Hotel Chique (van Kek Amsterdam), Ikea, Karwei, Kek Amsterdam, Kwantum, Laura Ashley, Leen Bakker, Moooi, Perfax (lijm), Pip, Praxis, Rasch, Riviera Maison, Tesa (klevende spijker), Van Gogh, Versace, Vtwonen en William Morris.

 

Arte, Hornbach en Action sterke groeiers

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat er de afgelopen paar jaar forse verschuivingen hebben plaatsgevonden in de markt. Zo zag Arte het marktaandeel groeien van 4% in het jaar 2019 tot 16% in de eerste helft van 2022. Van de winkelformules laten Hornbach en Action een boven gemiddelde ontwikkeling zien van het marktaandeel.

 Links

www.marktdata.nl/rapporten/Behang-Marktmonitor-2022

Tags

nieuws, interieur, marktonderzoek, behang, trends, google, onderzoek, resultaten, winkelformules, verkoop, consument, #marktdata, #arte, #kwantum, #hornbach

Gerelateerd nieuws
 
Destination Design terug
lees verder
 
Decoratiebeurzen terug in Frankfurt
lees verder
Meubel- en woonretail hekkesluiter
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 1,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 6,0% lager, opnieuw dus stevige inflatie. Non food kromp met 2,5%, maar interieur nog (veel) meer!
lees verder
Overname Novalin door Calcutta
De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
lees verder
 
Wild Wonder kleur van het jaar
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden