Gordijnstoffen van snijafval

Vrijdag 12 maart 2021

A House of Happiness heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit wordt doorgevoerd in het hele bedrijf, waarmee stap voor stap vooruitgang wordt gemaakt. De volgende stap is nu genomen, een collectie van snijafval.
Gordijnstoffen van snijafval
Gordijnstoffen van snijafval Gordijnstoffen van snijafval Gordijnstoffen van snijafval

Plastic is volgens A House of Happiness een grote aanslag op onze natuur en daarom moeten we ons bewust zijn van de impact die het heeft. Daarom zoekt de gordijnleverancier naar duurzame oplossingen, zoals gordijnen die gemaakt worden van gerecycled plastic of van snijafval uit de T-shirt productie, in samenwerking met de producenten, leveranciers en afvalverwerkers.

 

Iedere order om gordijnen in hun atelier passend maken voor de klant is uniek. De stof wordt precies op maat geknipt en daarbij ontstaat snijafval, dat vervolgens gesorteerd wordt op stofsamenstelling − bijvoorbeeld 100% polyester. Nadat het snijafval verwerkt is door de textielvervezelaar, kan het worden hergebruikt, bijvoorbeeld als isolatiemateriaal voor auto’s.

 

A House of Happiness, een handelsnaam van Royal Vriesco (sinds eind 2019 de nieuwe naam van Handelsonderneming Vriesco) streefde er naar om een eigen collectie te gaan maken vanuit dit snijafval. Samen met een textielvervezelaar en weverij in Europa is het bedrijf uit Leeuwarden ermee aan de slag gegaan. De uitdaging was om mooie, stijlvolle en soepele stoffen te maken, die klanten graag zien in hun interieur. Tegelijkertijd moeten de stoffen praktisch en goed wasbaar zijn en lekker zacht aanvoelen.

 

Dit heeft geresulteerd in drie circulaire gordijnstoffen in twee kleuren. De speciale naam voor deze collectie is Cirtain: een combinatie van ‘curtain’ en ‘circulair’ en eveneens een woordspeling van het woord ‘certain’ (zeker).

 

De circulaire gordijnen met de namen: Circular, Circuleaf en Circulight hangen inmiddels in de Experience Centers van A House of Hapiness in Deventer, Eindhoven, Leeuwarden en Waddinxveen. Ook zit er een vestiging van de gordijnenaanbieder in Borgerhout bij Antwerpen. De Cirtain-collectie is inmiddels  gefotografeerd in een stoer én duurzaam gebouwd huis en er is een campagne voor de etalages van de winkeliers ontwikkeld.

 

Meer weten? Op donderdag 18 maart van 15-16 uur geeft A House of Happiness een live webinar, waarin drie experts u meenemen in de wereld van Wonderful Waste.Links

www.ahouseofhappiness.com
www.ahouseofhappiness.com/nl/circulaire-gordijnen

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, stoffering, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, confectie, snijafval, recycling, cirtaingordijn, groothandel, grossier, #vriesco, #ahouseofhappiness, #sustainableluxury, #cirtain, #circular, #circuleaf, #circulight

Gerelateerd nieuws
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
Luxaflex 70 jaar
Luxaflex bestaat dit jaar 70 jaar, een mijlpaal waar deze raambekledingspecialist niet aan voorbij wil gaan.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden