Geen doorstart voor Homestock

Vrijdag 29 juli 2022

Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
Geen doorstart voor Homestock

De failliete woonwinkelketen Homestock maakt geen doorstart. Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Dat meldt de curator volgens Retailtrends.

 

De keten met zes winkels en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Volgens de directie was het faillissement het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen. Ook de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen speelden volgens hen mee.

 

Ruim dertig partijen toonden interesse voor een doorstart. 'Uiteindelijk hebben echter slechts vijf gegadigden een bod uitgebracht en bleek maar één van hen bereid om één winkel van Homestock te willen voortzetten,' stelt de curator. Dat bod is niet aanvaard.

 

Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet. Volgens de curator kost het te veel tijd en is het te lastig om de ongeveer achthonderd lopende orders te beoordelen. Alle activa worden geveild. Vanwege personeelsgebrek komt het niet tot een verkoop in de winkels.

 

Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen dat geld niet terug van Homestock. Gezien de stand van de boedel en de omvang van de schuld is het 'zeer onwaarschijnlijk dat voor de gewone schuldeisers een uitkering beschikbaar is'. Via de Stichting Garantieregelingen CBW kunnen ze mogelijk wel hun aanbetaling terugkrijgen, via een vervangende koopovereenkomst bij een ander bedrijf. Dat geldt sowieso niet voor wie via de webshop een aanbetaling heeft gedaan. 

 

Homestock begon in 2014 als pop-upwoonwinkel en groeide daarna uit tot een keten met zes vaste vestigingen. Die waren te vinden in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Utrecht. Doel was om te groeien naar tien winkels.Links

www.homestock.nl

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, Home Stock, Homestock, #homestock, #failliet

Gerelateerd nieuws
Light + motion van Prado
Met Light + motion brengt het designtechnologiemerk Prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Buitenlampen van Vibia
Mooie wandverlichting voor buiten sluit natuurlijk goed aan bij deze tijd van het jaar. Vibia brengt een aantal armaturen onder de aandacht die de aandacht vestigen op de belangrijkste kenmerken van een tuin, terras, patio of loopbrug nadat de zon is ondergegaan.
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden