Ge´nspireerd op Griekse elementen

Donderdag 10 juni 2021

Monasch by Best Wool presenteert een nieuwe serie wollen vloerkleden ge´nspireerd op de vier elementen uit de klassieke Griekse filosofie, namelijk aarde, water, vuur en lucht.
Ge´nspireerd op Griekse elementen
Ge´nspireerd op Griekse elementen Ge´nspireerd op Griekse elementen

Voor de ontwikkeling van Elements is Monasch by Best Wool, onderdeel van Best Wool Carpets, een samenwerking aangegaan met designers Jos Kranen en Johannes Gille die samen met de ontwikkelingsafdeling van Best Wool de collectie heeft ontwikkeld.

 

Het resultaat is Dutch Design op z’n best, met veel kleuren en geproduceerd met behulp van innovatieve productietechnieken. Elements is verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen.

Het bijzondere van de Elements collectie is, naast de samenwerking met Kranen/Gille, de wijze waarop de perfectie van de natuur in wol is gevat. De vier elementen zijn vertaald in ontwerpen die geschikt zijn voor het tuften van vloerkleden. Deze techniek gaat uit van relatief lineaire patronen met een bepaalde regelmaat. Toch hebben de vloerkleden een dynamische en natuurlijke uitstraling.

 

Elk vloerkleed is gebaseerd op een kleurenpalet waarin een tint overheerst, aangevuld met afgeleide kleuren of contrasten. Dit leidt op het eerste gezicht tot een kwartet van bruin, blauw, rood en terra, maar de manier waarop de kleuren in de patronen verschijnen is compleet anders. Dit effect is het resultaat van compositie en doordacht kleurgebruik.

 

Wol heeft de natuurlijke eigenschap om schadelijke stofdeeltjes vast te houden en fungeert daardoor als luchtfilter. Door gebruik te maken van de beste wol zijn de vloerkleden van dit gespecialiseerde bedrijf zeer comfortabel en duurzaam. Bovendien wordt elk Monasch vloerkleed geproduceerd met behulp van de circulaire Niaga® technologie. Hierdoor kan de polyester tapijtrug eenvoudig van de wollen pool gescheiden worden, zodat beide lagen afzonderlijk kunnen worden gerecycled.

Zodra een vloerkleed uit de Elements-collectie het einde van zijn levensduur heeft bereikt, neemt Best Wool Carpets het terug, zodat de waardevolle materialen opnieuw als grondstof gebruikt kunnen worden. De fabrikant uit Best produceert sinds 1982 wollen tapijten en vloerkleden, zowel voor residentiële als professionele toepassingen.

 Links

www.bestwoolcarpets.com
www.dsm-niaga.com
www.elementsbybestwool.com
www.kranengille.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, vloeren, vloerbedekking, wol, tapijt, karpet, kleed, wol, naaldvilt, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, residentieel, beurs, natuur, natuurlijk, duurzaam, recycling, Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, Dutch Design, Elements, #bestwoolcarpets, #DDW, #Dutch Design, #Monasch, #kranengille, #niaga, #dsm, # dsmniaga

Gerelateerd nieuws
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŰle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŰle technologieŰn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŰren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Forse uitbreiding schoonloopmatten
Emco heeft haar assortiment schoonloopzones fors uitgebreid, hetgeen onder andere ook meer ontwerpvrijheid mogelijk maakt met deze producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden