Flinke daling omzet meubelwinkels

Maandag 01 juli 2024

De Nederlandse detailhandel zet bijna 3% meer om in mei, maar niet alle marktsegmenten profiteerden hiervan. Meubel- en woninginrichtingswinkels daalden behoorlijk in omzet.
Flinke daling omzet meubelwinkels
Flinke daling omzet meubelwinkels Flinke daling omzet meubelwinkels

De detailhandel heeft in mei 2,9% meer omgezet dan in mei 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,6% hoger. De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 4,5%, de omzet van de foodsector (winkels in voedings- en genotmiddelen) bleef gelijk. Online is 1,6% meer omgezet dan een jaar eerder.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,2% hoger dan in mei 2023.

 

Omzet non-food 4,5 % hoger

De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide in mei 2024 met 4,5%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,6% hoger dan een jaar eerder.

De winkels in consumentenelektronica, de drogisterijen, de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in recreatie-artikelen hebben in mei meer omgezet dan in mei 2023. Daarentegen hebben de winkels in meubels en woninginrichting in mei minder omgezet.

 

Omzet food gelijk

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in mei nagenoeg hetzelfde omgezet als een jaar eerder. Het verkoopvolume was 2,0% lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 0,6% lager, de omzet van de speciaalzaken was 4,3% hoger.

 

Online 1,6% meer omgezet

De onlineomzet was in mei 1,6% hoger dan in mei 2023. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,2% meer omgezet. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 5,3% lager.

 

De onlineomzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in mei 2024 hoger dan in mei 2023. De online omzet van de kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

nieuws, interieur, detailhandel, omzet, foodwinkels, nonfoodwinkels, marktontwikkeling, winkels, retail, webwinkels, groei, stijging, supermarkten, woninginrichters, doehetzelfwinkels, meubelwinkels, online, webshop, kledingwinkels, multichannel, volume, omzet, #cbs

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden