Flinders stopt met winkel Zaandam

Vrijdag 07 mei 2021

Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met winkel Zaandam

Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel (foto 2) op het Hembrugterrein. De kantoren en een showroon voor zakelijke klanten blijven wel in het pand aan de Affuitenhal 10. Flinders gaat zich concenteren op de webshop. De Decorette shop-in-shop is dus maar van korte duur geweest.

 

In het deel van het pand waar de Flinders Design Woonwinkel nu zit, komt de eerste Vitra Circle Store (foto 1) in Nederland. Het Zwitserse designmerk Vitra bestaat al 80 jaar, en is gespecialiseerd in avant-gardistisch twintigste-eeuws design. Vitra verkoopt hun meubels via bestaande woonwinkels, in Zaandam is dat behalve Flinders ook Loods 5.

 

De Circle Store is een nieuw concept van Vitra, geen traditionele woonwinkel maar een plek waar meubels opnieuw in omloop worden gebracht. Het gaat daarbij o.a. om meubels die op beurzen of in showrooms hebben gestaan, producten die mensen hebben teruggestuurd, overjarig zijn of die een kleine beschadiging hebben. Ze zijn ‘gunstiger geprijsd’ dan de nieuwe producten maar de keus is beperkt tot wat er in de winkel staat: 'Je kan niks bestellen en ook niet iets in een andere kleur vragen', aldus de woordvoerder van Vitra.

Met het nieuwe concept wil Vitra het circulaire gedachtegoed omarmen.

 

In Brussel en Frankfurt (onder) zijn al wel Vitra Circle Stores. Vitra begint in mei met de inrichting en wil in september openen.Links

www.decorette.nl
www.dgnretail.nl
www.flinders.nl
www.vitra.com/nl-nl
www.vitracircle.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, woonwinkel, detailhandel, kantoor, meubilair, meubel, inrichting, bureau, tafel, stoel, bureaustoel, project, hospitality, leasen, huurkoop, verhuur, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #decorette, #dgnretail, #ekservicegroup, #euretco, #flinders, #flindersprojects, #vitra, #vitracircle

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden