Fatboy te koop

Vrijdag 16 april 2021

Fatboy staat in de etalage. De Belgische grootaandeelhouder wil volgens De Tijd af van de zitzakkenspecialist uit 's-Hertogenbosch.
Fatboy te koop
Fatboy te koop Fatboy te koop

Het Belgische investeringsfonds Vendis zoekt een koper voor zijn meerderheidsbelang in Fatboy. Het zou de fusie- en overnamefirma Lincoln International in de arm hebben genomen om de verkoop te doen.

Fatboy is in 2002 opgericht door Alex Bergman. Het bedrijf is bekend voor zijn zitzakken en heeft sinds 2016 door de overname van Lamzac ook opblaasbare ligzakken in het assortiment. Dit is verder uitgebreid met andere outdoorproducten als verlichting (foto 3, Prêt a Racket), tafels, banken, stoelen, hangmatten (foto 1, Headdemock Sunbrella) en - met de overname van Miasun begin 2020 (foto 2) - zonwering.

Het bedrijf heeft nu een omzet van ongeveer € 50 miljoen. Op het moment dat Vendis Capital samen met ondernemer Richard den Hollander half 2017 investeerde in Fatboy, was dat circa € 20 miljoen. Den Hollander werd toen als onderdeel van de management buy-in aangesteld als de nieuwe ceo van het bedrijf, terwijl oprichter Alex Bergman verder ging als creatief directeur.

Vendis bezit het grootste deel van de aandelen, de rest is van Den Hollander en voor een klein deel van oprichter Alex Bergman. De investering van de Vendis in Fatboy deed destijds overigens wenkbrouwen fronsen: investeringsmaatschappij Mitiska, de voorganger van Vendis met grotendeels hetzelfde team, had namelijk eenderde van de aandelen na zes jaar in 2014 met verlies verkocht, zo meldt De Tijd.Links

www.fatboy.nl
www.lamzac.com
www.lincolninternational.com
www.vendiscapital.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, tuinbeurs, beurs, show, evenement, tuin, buiten, terras, balkon, decoratie, meubel, meubilair, hangmat, meubel, zitzak, stoel, lounge, parasol, ligstoel, tuinstoel, barbecue, bbq, buitenwonen, tuinmeubel, tuinmeubilair, tuinaccessoire, outdoor, buitenmeubel, buitenmeubilair, #fatboy, #lamzac, #lincolninternational, #miasun, #vendiscapital

Gerelateerd nieuws
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden