Fatboy te koop

Vrijdag 16 april 2021

Fatboy staat in de etalage. De Belgische grootaandeelhouder wil volgens De Tijd af van de zitzakkenspecialist uit 's-Hertogenbosch.
Fatboy te koop
Fatboy te koop Fatboy te koop

Het Belgische investeringsfonds Vendis zoekt een koper voor zijn meerderheidsbelang in Fatboy. Het zou de fusie- en overnamefirma Lincoln International in de arm hebben genomen om de verkoop te doen.

Fatboy is in 2002 opgericht door Alex Bergman. Het bedrijf is bekend voor zijn zitzakken en heeft sinds 2016 door de overname van Lamzac ook opblaasbare ligzakken in het assortiment. Dit is verder uitgebreid met andere outdoorproducten als verlichting (foto 3, Prêt a Racket), tafels, banken, stoelen, hangmatten (foto 1, Headdemock Sunbrella) en - met de overname van Miasun begin 2020 (foto 2) - zonwering.

Het bedrijf heeft nu een omzet van ongeveer € 50 miljoen. Op het moment dat Vendis Capital samen met ondernemer Richard den Hollander half 2017 investeerde in Fatboy, was dat circa € 20 miljoen. Den Hollander werd toen als onderdeel van de management buy-in aangesteld als de nieuwe ceo van het bedrijf, terwijl oprichter Alex Bergman verder ging als creatief directeur.

Vendis bezit het grootste deel van de aandelen, de rest is van Den Hollander en voor een klein deel van oprichter Alex Bergman. De investering van de Vendis in Fatboy deed destijds overigens wenkbrouwen fronsen: investeringsmaatschappij Mitiska, de voorganger van Vendis met grotendeels hetzelfde team, had namelijk eenderde van de aandelen na zes jaar in 2014 met verlies verkocht, zo meldt De Tijd.Links

www.fatboy.nl
www.lamzac.com
www.lincolninternational.com
www.vendiscapital.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, tuinbeurs, beurs, show, evenement, tuin, buiten, terras, balkon, decoratie, meubel, meubilair, hangmat, meubel, zitzak, stoel, lounge, parasol, ligstoel, tuinstoel, barbecue, bbq, buitenwonen, tuinmeubel, tuinmeubilair, tuinaccessoire, outdoor, buitenmeubel, buitenmeubilair, #fatboy, #lamzac, #lincolninternational, #miasun, #vendiscapital

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden