Kijkje in de mooiste privÚverblijven

Dinsdag 20 april 2021

Uitgeverij Taschen bestaat 40 jaar en viert dit met jubileumuitgaven van verschillende bestsellers. Iets kleiner, maar ook een stuk goedkoper, zonder in te leveren op inhoud. Bijvoorbeeld Homes For Our Time. Contemporary Houses around the World.
Kijkje in de mooiste privÚverblijven
Kijkje in de mooiste privÚverblijven Kijkje in de mooiste privÚverblijven

Ontdek kleine huisjes en weelderige villa's, strandhuizen en bosschuilplaatsen, een samenvatting van 's werelds beste nieuwe huizen. Dit boek bevat ontwerpen van Shigeru Ban en Marcio Kogan naast opkomende namen als Aires Mateus, Xu Fu-Min, Vo Trong Nghia, Desai Chia en Shunri Nishizawa. De huizen zijn te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland, China en Vietnam, in de Verenigde Staten en Mexico, maar ook minder verwachte plaatsen als Ecuador en Costa Rica.

 

Tussen guavebomen en verlaten forten in West-India is een heiligdom ontworpen voor en door Kamal Malik van Malik Architecture. The House of Three Streams is een uitgestrekt schouwspel met hoge plafonds, veranda's en paviljoens, bovenop een heuvelrug die uitkijkt over twee ravijnen. Het huis is een mengeling van staal, glas, hout en steen, dat bijna een verlengstuk is van het bos.

 

 

Encina House van Aranguren & Gallegos, is een elegante, glooiende structuur die doet denken aan een tuinhuisje. Het lagere niveau, genesteld in een dennenbos ten noorden van Madrid, is ingebed in rotsen en verbonden met het bovenste door een natuurstenen muur.

 

Het Seaside House van Shinichi Ogawa is een onberispelijk minimalistisch wonder van twee verdiepingen in Kanagawa dat uitkijkt over de Stille Oceaan. Het woongedeelte mondt uit op een vrijdragend terras en een overloopzwembad, dat bijna als een naadloos geheel in de oceaan oplost.

 

In Vietnam straalt het huis van Shunri Nishizawa in Chau Doc tropische verfijning uit met zichtbare houten balken, geweven bamboe, planten, betonnen panelen en binnenbalkons en terrassen. De golfplaten panelen fungeren als beweegbare wanden en luiken en geven uitzicht op de omliggende rijstvelden. Deze huizen en 50 anderen zijn elk verschillend, maar elk symbiotisch met hun omgeving.

 

Homes For Our Time. Contemporary Houses around the World. 40th Anniversary Edition | Philip Jodidio | ISBN/EAN 9783836581912 | Gebonden | 512 blz. | 15.6 x 21.7 cm | 1.47 kg | € 20 + € 5 verzendkosten | Engels, Frans en Duitstalig. Bestellen! N.B. De XL versie | 456 blz. | 24.6 x 37.2 cm | 3.84 kg | € 60 (geen verzendkosten).Links

www.taschen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, project, kantoor, hospitality, boek, architectuur, stijl, design, ontwerp, boek, designers, interieurarchitecten, architecten, #HomesForOurTimeContemporaryHousesaroundtheWorld, #HomesForOurTime, #ContemporaryHousesaroundtheWorld, #Taschen

Gerelateerd nieuws
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting Ç 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder
Orderchamp groeit en beloont
Orderchamp heeft weer verschillende nieuwe merken. Het digitale inkoopplatform biedt producten van meer dan 1.500 Europese merken. Ruim 30.000 retailers kopen al via Orderchamp en kunnen nu gebruik maken van het nieuwe Retailer Loyaliteitsprogramma.
lees verder
 
Nieuw decoratieconcept Ikea
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden