Extra vakmanschap op Incoda

Maandag 18 september 2023

Tijdens de Interieur Collectie Dagen (Incoda),van zondag 24 t/m 26 dinsdag september in Gorinchem, is er extra veel aandacht voor het werk van interieurvakmensen.
Extra vakmanschap op Incoda

Zo wordt opnieuw het Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstofferen (NKWP) georganiseerd, is er een demonstratie traprenovatie en gaan vmbo-studenten met elkaar de strijd aan op de beursvloer van Incoda. Na de succesvolle editie van 2022 is er nu een uitgebreid programma ontwikkeld om het vakmanschap in de woonbranche nog verder te promoten. Alle drie de beursdagen zijn er speciale activiteiten, daarnaast zijn er specialisten aanwezig om bezoekers te informeren over het zoeken en vinden van nieuwe vakmensen.

 

Op zondag 24 september is een demonstratie gepland van mooi vakmanschap. Vanaf 13.30 uur zal PPC een uitgebreide demonstratie traprenovatie geven, uitgevoerd door de specialisten van de eigen academy. Naast de demonstratie is er uitgebreid de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

 

Maandag 25 september is de dag voor de NKWP. Ook dit jaar gaan twaalf getalenteerde studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v, geselecteerd door de deelnemende opleiders, met elkaar de strijd aan voor het winnen van de bokaal. Onder leiding van een deskundige jury moet er een opdracht uitgevoerd worden met verschillende type vloeren. Rond 16 uur wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen.

 

Dinsdag 26 september is er uitgebreid ruimte voor toekomstige studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v. Via een voorselectie zijn er tien vmbo-leerlingen geselecteerd, die met elkaar een challenge aangaan op de beursvloer. Het is een prima manier om dit mooie vak onder de aandacht te brengen bij leerlingen die nu een keuze voor de toekomst moeten maken. En het zijn de vakmensen van de toekomst, dus belangrijk om ze te komen aanmoedigen. Deze challenge start om 11 uur en duurt tot ca. 13 uur.

 

Deze drie dagen met als thema vakmanschap worden wederom georganiseerd door het consortium Interieurvakman. In dit consortium werken opleiders en brancheorganisaties samen onder de projectnaam Interieurvakman m/v. De opleiders die dit vak aanbieden zijn het Hout- en Meubileringscollege (HMC in Rotterdam en Amsterdam), het Summa College (Veldhoven), het Deltion College (Zwolle), het Alfa College (Groningen) en ROC Midden Nederland (Nieuwegein). Daarnaast zijn Inretail en de BVP (Branchevereniging projectinrichters) actief in het consortium en betrokken bij de organisatie van het NKWP.

 

Nieuw dit jaar is de speciale ontvangstruimte op het plein bij de kampioenschappen. Hier zullen opleiders, docenten en vertegenwoordigers van de brancheorganisaties aanwezig zijn om de bezoekers te informeren over de opleidingen, advies te geven over het zoeken naar nieuwe vakmensen en tips te geven over het vak.

Uiteraard kunnen deze dagen niet georganiseerd worden, zonder sponsoring door diverse leveranciers. Zij zorgen voor de materialen, de technische ondersteuning en voor leuke prijzen. Dit jaar zijn dit Peitsman, Wolff, PPC, Interfloor, Mflor, Bostik, Moduleo (Unilin), Fento en Estillon.

 

Registreren voor gratis toegangskaarten voor Incoda kan hier.Links

www.interieur-vakman.nl
www.interieurcollectiedagen.nl
www.bvp.nl
www.inretail.nl
www.hmcollege.nl
www.deltion.nl
www.rocmnl
www.summacollege.nl
www.alfa-college.nl

Tags

nieuws, interieur, vakmanschap, kampioenschappen, opleidingen, roc, BBL, studenten, vmbo, docenten, kampioen vakmensen, demonstratie, vmbo, challenge, toekomst, sponsors, technisch, prijzen, beurs, exposant, stand, branchevereniging, #nkwp, #bvp, #inretail, #interieurvakman, #hmcollege, #hmc, #summacollege, #rocmiddennederland, #deltioncollege, #alfacollege, #peitsman, #wolff, #ppc, #interfloor, #mflor, #bostik, #moduleo, #fento, #estillon, #incoda, #interieurcollectiedagen.

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden