Evenementenprogramma Imm 2023

Zaterdag 20 mei 2023

Duurzaamheid, bescherming van hulpbronnen en de circulaire economie – het zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden voor de interieurindustrie. Tijdens de imm Spring Edition van 4-7 juni zijn deze thema’s zichtbaar bij de exposanten en komen terug in het evenementenprogramma.
Evenementenprogramma Imm 2023

Hoe circulair denkt de meubelindustrie? Welke ontwikkelingen komen er op de branche af en wat brengt de interieurbranche op een duurzaam pad? Deze en andere belangrijke vragen worden op 4 juni 2023, de eerste beursdag van de Imm Spring Edition van de Koelnmesse, tussen 16.00 en 19.00 uur besproken door deskundigen uit de branche, de politiek, de detail- en groothandel en de creatieve economie tijdens de Imm Spring Edition Summit. Het congres, dat wordt georganiseerd door de Duitse Bond van Meubel- en Keukenhandelaren (BVDM) in samenwerking met de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM), is gewijd aan de circulaire economie - een concept dat toekomstige processen in de branche aanzienlijk zal beïnvloeden.

 

De tentoonstelling Design for Decades in Pure Galleries in hal 11.2 toont een selectie tijdloze productontwerpen die staan voor duurzame duurzaamheid en voortgezet gebruik in het ethos van de circulaire economie. De ontwerpen, samengesteld door Dick Spierenburg, directeur van de Imm, zijn al meer dan tien jaar op de markt en in die tijd hebben updates en redesigns hun eigentijdse uitstraling behouden. Op de tentoonstelling zijn ook recentere producten te zien die het potentieel hebben om echte klassiekers te worden. Te zien zijn ontwerpen van Brühl & Sippold, BW, Cor, Durlet, Janua/Freifrau, Jori, Kettnaker, Leolux, Montis en Schönbuch.

 

Onmiddellijk voorafgaand aan de imm Spring Edition Summit vinden op de eerste en tweede beursdag om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur de Architonic Live Talks plaats in de Speakers' Corner in The Circle in Pure Galleries. Beursbezoekers krijgen de gelegenheid om bekende figuren uit de design- en architectuurwereld te ontmoeten en van gedachten te wisselen met insiders uit de branche. Tot de sprekers behoren Patrick Reymond, medeoprichter van Atelier Oï, dat een experimentele benadering van materiaal, vorm en typologie hanteert; Florian Kallus en Sebastian Schneider van de designstudio Kaschkasch, die gespecialiseerd is in meubilair, lichtontwerp en art direction; Maxime d'Angeac, oprichter van de gelijknamige architectuur- en interieurdesignstudio die de klassieke stijl combineert met de hedendaagse, en Werner Aisslinger, oprichter van Studio Aisslinger, wiens werk gericht is op storytelling en verhalende architectuur.

 

Naast de live talks biedt de Speakers' Corner gedurende de hele beurs toegang tot de bar en lounge van The Circle. Hier kunnen professionals meningen en ideeën over de laatste ontwikkelingen in de branche uitwisselen. Er staan nog andere spannende evenementen op het programma, waaronder de Pure Galleries Vernissage en de Sundowner on the Piazza. Alle informatie is te vinden via deze link.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, management, personeel, personalia, berndsanden, dickspierenburg, #imm, #imm23, #imm2023, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #homemeetsspogaandgafa, #sleepcologne

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden