Eve Sleep mikt alleen op kernmarkten

Woensdag 20 maart 2019

In 2016 betrad Eve Sleep als één van de vele online matrassenleveranciers de Nederlandse markt. Afgelopen zomer trok het bedrijf zich echter weer terug. Mede daardoor blijkt de omzet in 2018 met 'slechts' 25 procent gestegen, een stuk minder dan verwacht.
Eve Sleep mikt alleen op kernmarkten

Foto: Eve Sleep website

 

Eve Sleep zag zijn omzet oplopen naar 34,8 miljoen pond. Dat is echter een stuk minder dan verwacht, mede doordat de Britse matrassenverkoper zijn Europese aanwezigheid flink heeft teruggeschroefd. Eve Sleep besloot afgelopen zomer om zich op zijn kernmarkten te focussen.

 

Eve Sleep ging in 2016 in Nederland van start en opende een jaar terug nog een tijdelijke winkel in de Bijenkorf. Het bedrijf noemde zich bij de entree ‘de hoogst gefinancierde matrassenstartup van Europa’ mede dankzij € 3,5 miljoen kapitaal van beleggers Octopus Ventures en DN Capital. De Britse verkoper stuitte in ons land op concurrentie van de vele andere online matrassenleveranciers, Bruno, Buddy, Casper, Comforda, Eve, Emma, Matt, Muun, One, Simba, Mister Sandman en Hongi.

 

CEO en co-founder van Eve Sleep, Jas Bagniewski, verliet in 2018 met onmiddellijke ingang het bedrijf, wat een grote klap betekende voor de firma. Naar eigen zeggen had het bedrijf strategische fouten gemaakt en onderschat wat nodig was om de Europese markt te domineren. Nu is de matrassenleverancier dus alleen nog actief in (thuisland) Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

 

Het bedrijf zegt dit jaar te snijden in de administratieve en marketingkosten. 'In combinatie met de verwachte voordelen van onze wederopbouwstrategie, verwachten we een aanzienlijke daling van de verliezen in 2019', aldus ceo James Sturrock.Links

www.evesleep.co.uk
www.bedtraders.com
www.brunobett.de
www.buddysleep.de
www.comforda.com
www.emma-matras.nl
www.emma-matratze.de
www.hongi.com/de
www.made.com/one
www.mattsleeps.com
www.mister-sandman.de
www.muun.co
www.simbasleep.com
www.simbamatratze.de

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #Bruno, #Buddy, #Casper, #Comforda, #Eve, #Emma, #Matt, #One, #Muun, #Simba, #mistersandman, #hongi, #thedreamery, #Jasbagniewski, #Jamessturrock

Gerelateerd nieuws
 
Libeco nieuws op Proposte
lees verder
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Amazon verkoopt Matratzen Concord
Als onderdeel van zijn omnichannel-strategie opent discounter Matratzen Concord, de Duitstalige evenknie van Beter Bed, een nieuw verkoopkanaal via de marktplaats Amazon.de.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden