Eve Sleep mikt alleen op kernmarkten

Woensdag 20 maart 2019

In 2016 betrad Eve Sleep als één van de vele online matrassenleveranciers de Nederlandse markt. Afgelopen zomer trok het bedrijf zich echter weer terug. Mede daardoor blijkt de omzet in 2018 met 'slechts' 25 procent gestegen, een stuk minder dan verwacht.
Eve Sleep mikt alleen op kernmarkten

Foto: Eve Sleep website

 

Eve Sleep zag zijn omzet oplopen naar 34,8 miljoen pond. Dat is echter een stuk minder dan verwacht, mede doordat de Britse matrassenverkoper zijn Europese aanwezigheid flink heeft teruggeschroefd. Eve Sleep besloot afgelopen zomer om zich op zijn kernmarkten te focussen.

 

Eve Sleep ging in 2016 in Nederland van start en opende een jaar terug nog een tijdelijke winkel in de Bijenkorf. Het bedrijf noemde zich bij de entree ‘de hoogst gefinancierde matrassenstartup van Europa’ mede dankzij € 3,5 miljoen kapitaal van beleggers Octopus Ventures en DN Capital. De Britse verkoper stuitte in ons land op concurrentie van de vele andere online matrassenleveranciers, Bruno, Buddy, Casper, Comforda, Eve, Emma, Matt, Muun, One, Simba, Mister Sandman en Hongi.

 

CEO en co-founder van Eve Sleep, Jas Bagniewski, verliet in 2018 met onmiddellijke ingang het bedrijf, wat een grote klap betekende voor de firma. Naar eigen zeggen had het bedrijf strategische fouten gemaakt en onderschat wat nodig was om de Europese markt te domineren. Nu is de matrassenleverancier dus alleen nog actief in (thuisland) Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

 

Het bedrijf zegt dit jaar te snijden in de administratieve en marketingkosten. 'In combinatie met de verwachte voordelen van onze wederopbouwstrategie, verwachten we een aanzienlijke daling van de verliezen in 2019', aldus ceo James Sturrock.Links

www.evesleep.co.uk
www.bedtraders.com
www.brunobett.de
www.buddysleep.de
www.comforda.com
www.emma-matras.nl
www.emma-matratze.de
www.hongi.com/de
www.made.com/one
www.mattsleeps.com
www.mister-sandman.de
www.muun.co
www.simbasleep.com
www.simbamatratze.de

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #Bruno, #Buddy, #Casper, #Comforda, #Eve, #Emma, #Matt, #One, #Muun, #Simba, #mistersandman, #hongi, #thedreamery, #Jasbagniewski, #Jamessturrock

Gerelateerd nieuws
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Ikea lanceert nieuwe app
Ikea opende kort geleden haar kleinste winkel in Nederland: een geheel nieuwe app. Hiermee kunnen producten niet alleen bekeken, maar ook direct gekocht worden.
lees verder
Nieuwe slaapexposanten DWI
Een zestal nieuwe slaapexposanten is in september te zien tijdens de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie), van 1-4 september in Nieuwegein. Zij zullen hier hun klanten op 2 en 3 september begroeten met een ontbijt.
lees verder
 
Mood Brussel geannuleerd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden