Duurzaam Tiny House

Woensdag 06 juli 2022

Nederland moet meer flexwoningen bouwen en ook duurzamer worden. Deze twee doelstellingen worden gecombineerd in het tiny House genaamd Mube Space.
Duurzaam Tiny House
Duurzaam Tiny House Duurzaam Tiny House Duurzaam Tiny House

Vader en zoon Van der Putten zijn er met behulp van Daan Bruggink - visionair, duurzaam voorloper en de veelvuldig onderscheiden oprichter/directeur van Orga architect - in geslaagd om een biofilisch (en dus door en door gezond), betaalbaar, schakelbaar, houten, biobased en 100% circulair & recyclebaar tiny house te ontwerpen. Het huisje, genaamd Mube Spaces, wordt naar eigen zeggen CO2-neutraal gebouwd zonder stikstof uit te stoten, maar is vooral ook mooi en moet veel woon-, leef-, zorg-, vakantie- of werkcomfort gaan opleveren. De huisjes passen daarnaast in het plan van minister De Jonge om veel geld vrij te maken voor kleine flexwoningen om de woningnood op te lossen.

Verder zijn de Mubes dus heel betaalbaar (de gebruikte biobased materialen zijn nog steeds een ietsje duurder dan normale bouwmaterialen - zo'n 5% - maar het verschil verdwijnt razendsnel nu de kosten van traditionele bouwmaterialen zo hard stijgen). De huisjes matchen vanzelfsprekend ook met de Klimaatdoelstelling van het kabinet om CO2-neutraal te zijn in 2050.
 
De Mubes worden (straks ook grootschalig & seriematig) geproduceerd door de Prefab Fabriek in Culemborg voor bijvoorbeeld werk-, woon-, zorg- en hospitalitydoeleinden zoals een woonhuis, mantelzorg- of vakantiewoning, een praktijkruimte of een thuiswerkplek. Misschien ook goed om te melden dat leven in een biofilisch huis bewezen zorgt voor minder stress, meer creativiteit, een hogere productiviteit en helpt om de genezing en het herstellend vermogen van lichaam en geest te bevorderen.Links

www.mube-spaces.com

Tags

Nieuws, interieur, tinyhouse, duurzaam, woningnood, klimaatbeleid, woningbeleid, oplossing, kleinschalig, betaalbaar, klimaatdoelstelling, creatief, #mubespaces

Gerelateerd nieuws
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
 
Marokkaans design
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden