Digitale bibliotheek innovaties

Zaterdag 05 juni 2021

Na de annulering van de beurs van dit jaar vanwege de coronapandemie, breidt Heimtextil zijn aanbod van digitale diensten uit en lanceert het een nieuwe online materialenbibliotheek met de titel ‘Future Materials Library’.
Digitale bibliotheek innovaties
Digitale bibliotheek innovaties Digitale bibliotheek innovaties

Heimtextil toont een selectie van innovatieve materialen van over de hele wereld in de digitale ‘Future Materials Library’. Op de laatste fysieke Heimtextil in 2020 konden bezoekers met al hun zintuigen de Future Materials Library verkennen. Nu kunnen bezoekers in de online versie van de bibliotheek op elk moment het potentieel van voorheen onbekend textiel ontdekken. De Future Materials Library nodigt bezoekers uit om hun geest te openen voor experimentele benaderingen en revolutionaire ideeën.

De curatoren van de nieuwe materialenbibliotheek zijn het in Londen gevestigde futures-onderzoeksbureau Franklin Till. 'We gaan over op een materiaalrevolutie die zal helpen het evenwicht in onze relatie met onze planeet te herstellen. Als onderdeel van de Heimtextil Trends 21/22 presenteren we een nieuwe selectie materialen voor interieurtoepassingen met opwindende innovaties van over de hele wereld,' zegt Caroline Till van Franklin Till.

 

Fantasierijke ontwerpers en milieubewuste fabrikanten: de Future Materials Library 2021 biedt materiaalpioniers een platform en presenteert een mix van economisch bewezen en revolutionaire ontwikkelingen. Franklin Till heeft de materialen geordend in vier thema's: Regenatieve gewassen, Remade vezels, Oogsten van afvalstroom en Duurzame kleur.

 

Zo pakt de nieuwe materialenbibliotheek van Heimtextil een van de belangrijkste problemen van de moderne tijd aan: het tekort aan hulpbronnen op aarde. Vooral de textielproductie zorgt voor enorme en voortdurend groeiende hoeveelheden afval. En in de afgelopen decennia heeft het ontwerpbedrijf een consumptiemodel ontwikkeld dat ongelooflijk schadelijk is voor onze planeet. Toekomstgerichte ontwerpers leren echter van de natuur en werken ze ermee samen. Ze proberen gebruik te maken van de kracht van zeer efficiënte natuurlijke circulaire systemen om textiel en materialen te creëren die beter zijn voor mens en planeet.

 

De ‘Future Materials Library’ maakt deel uit van de Heimtextil Trends die al bijna drie decennia oriëntatie bieden door ontwerptendensen voor het komende seizoen aan te geven. Ook tijdens de crisis blijven de Heimtextil Trends een essentieel onderdeel van het totaalconcept van de beurs en leveren ze belangrijke inhoud voor alle doelgroepen die betrokken zijn binnen de internationale textielsector. Daarom wil Heimtextil stijlbepalende ontwerpontwikkelingen onder de aandacht brengen die plaatsvinden in een bredere context van lifestyle-trends. Daarbij scannen trendexperts van Heimtextil de productwereld van de exposanten en identificeren ze eenduidige trends in de sector. In dit verband wordt bijzondere aandacht besteed aan duurzame aspecten in de hele waardeketen - zowel in de nieuwe digitale bibliotheek als live tijdens de beurs in januari.

 

Heimtex wordt door Messe Frankfurt georganiseerd van 11-14 januari.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com/future
www.messefrankfurt.com
www.franklintill.com

Tags

Bibliotheek, innovatie, materiaalbank, textiel, vloeren, kleden, bedtextiel, fabrikanten, future, beurs, ontwerpers, #franklintill, #messefrankfurt, #futurematerialslibrary, #heimtex

Gerelateerd nieuws
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiële oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiële technologieën presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniëren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden