Designwonen.com naar Experieur

Dinsdag 03 juli 2018

De nieuwe eigenaar van de failliete webwinkels Lil.nl en Designwonen.com, Diek Invest, heeft circa de helft van het bedrijf verkocht aan Experieur bv uit Nieuw-Vennep.
Designwonen.com naar Experieur
Designwonen.com naar Experieur Designwonen.com naar Experieur Designwonen.com naar Experieur

Het domein Designwonen.com - en het gekoppelde Duitse Designwohnen.de - is, inclusief de content, klanten- en leveranciersgegevens, door Diek Invest verkocht aan Experieur bv. Eigenaren van dat laatste bedrijf zijn Matthijs Wessels (foto 4), voormalig eigenaar van de dealsite Groupactie.nl, en Roger van Praag Sigaar (foto 3), sinds 1933 dus al 85 jaar bekend als grossier van bedtextiel, het laatste jaar onder de naam Van Praags Bedding. Dat blijft overigens zo.

Diek Invest blijft vooralsnog Lil.nl exploiteren, al was het maar om de enorme voorraden die er op het moment van het faillissement waren te verkopen. Meldden we eerder dat dit om een overnamebedrag van € 20.000 zou gaan, uit het financieel verslag van de curator blijkt dit bedrag echter veel hoger.

Inmiddels is er door een nieuwe websitedeveloper een nieuwe site voor Designwonen.com (foto 1) en Designwohnen.de gebouwd, waarbij alle bestaande koppelingen volgens Van Praag zijn blijven bestaan waardoor de site nog altijd net zo goed wordt gevonden als voorheen. Maandag 9 juli zullen diverse artikelen weer bestelbaar zijn.

Het was bedoeling dat Experieur met de webwinkel Experieur.com meubelen zou gaan verkopen, maar dat zal nu onder de naam Designwonen.com gaan gebeuren. Experieur exploiteert daarnaast ook de webwinkel Trendybed.nl (foto 2) met voornamelijk beddengoed.

Hoewel Trendybed al prima resultaten boekt, verwacht Van Praag een flinke ordergroei. Dit vanwege de vindbaarheid en het ten opzichte van Trendybed veel grotere aantal klanten van Designwonen.

 Links

www.designwohnen.de
www.designwonen.com
www.experieur.com
www.lil.nl
www.trendybed.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, meubilair, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, fusie, samenwerking, retail, webwinkel, webshop, internet, winkel, design, #lil, #designwonen, #designwohnen, #trendybed, #experieur, #vanpraagsigaar, #prasiga, #psbbrands, #diekinvest

Gerelateerd nieuws
Zitmeubelserie Creva soft van Kusch+Co
De Duitse meubelfabrikant Kusch+Co introduceert een nieuwe soft seating serie. Deze modulaire zitmeubelserie is ontwerpen door de Keulse designstudio Kaschkasch en heet Creva soft.
lees verder
Buitenlands design op Showup
Over minder dan twee weken vindt decoratiebeurs Showup plaats. Zondag 1 september en maandag 2 september wordt het event gehouden in Expo Haarlemmermeer. Naast Dutch Design zijn hier ook veel interessante buitenlandse merken te vinden.
lees verder
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Sanders neemt Artländer over
De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artländer. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
lees verder
Trendz staat voor de deur
Nog even en dan vindt de najaarseditie van Trendz plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 25 - 27 augustus zijn op decoratiebeurs weer volop nieuwe producten te vinden. Er is echter ook een uitgebreid programma van lezingen en presentaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden