Designplus Award winnaars

Dinsdag 05 maart 2024

De winnaars van de Designplus Award van Light+Building zijn bekend gemaakt: uit ruim honderd inzendingen zijn elf winnaars gekozen. De prijsuitreiking vond plaats op de eerste dag van Light+Building in het Design Plaza.
Designplus Award winnaars
Designplus Award winnaars Designplus Award winnaars Designplus Award winnaars

Een onafhankelijke jury bestaande uit branche-experts beoordeelden de inzendingen zorgvuldig in een selectieproces in twee fasen. Uit alle inzendingen zijn eerst 33 genomineerden geselecteerd, waaruit uiteindelijk de elf winnaars zijn gekozen. De inzendingen, komen uit alle productgroepen op Light+Building, de internationale vakbeurs voor verlichting, smarthome en gebouwtechniek die momenteel nog tot en met 8 maart in de Messe Frankfurt wordt gehouden.

 

Hierbij geven we de winnaars in verlichtingscategorieën:

 

De Lxa-armaturenfamilie (foto 1) van Artemide is tot stand gekomen in samenwerking met Foster & Partners: geïnspireerd door de dynamische sculpturen van Alexander Calder, volgt het ontwerp het idee van 'elegante balans' door middel van precisie-engineering. Een bolvormige kop die 360° vrij kan draaien, scheidt de voeding van de mechanica en is door een magnetische verbinding met de constructie verbonden. De Lxa-familie bestaat uit vloer-, tafel-, wand- en plafondversies. Zij zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten.

 

°Plug van Eden Design (foto 2) is een minimalistisch buisvormig armatuur dat volgens de jury oneindige variaties mogelijk maakt. De modulaire lichtlijn bestaat uit buizen die een lichtgevend netwerk vormen. De naam verwijst naar de 'jackplug', een elektrische connector die zorgt voor een eenvoudig schakelprincipe. °Plug maakt alle denkbare verbindingen mogelijk in een raster met bouwstenen van 15cm of een veelvoud.

 

De textielverlichtingsoplossingen van Munda Textile Lichtsysteme (foto 3) zijn ideaal voor het verlichten van grotere ruimtes, vrije vormen en voor het creëren van dynamisch licht. Ze kunnen worden gemonteerd en gedrapeerd, d.w.z. bolvormig vervormbaar, bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden in zowel textielproducten als niet-textielproducten en een flexibele benadering van gecompliceerde installatieruimtesituaties.

 

Met Junistar Bio (foto 4) heeft SG Leuchten volgens de jury een fraaie en effectieve inbouwspot op de markt gebracht, vervaardigd uit biocirculair materiaal. De spot is samengesteld uit afval- en reststoffen die van biologische oorsprong zijn en minder materiaalinzet vereisen dan gebruikelijke inbouwarmaturen. Junistar Bio is ook ongeveer 40 procent lichter dan gebruikelijke eenheden. De installatie is eenvoudig dankzij een nieuwe veertechnologie, terwijl de spot in de behuizing kan worden verplaatst en het licht zo kan worden afgestemd op het specifieke doel.

 

Zowel de genomineerde als de winnende producten worden gedurende de gehele duur van Light+Building tentoongesteld in een exclusieve tentoonstelling in de foyer van Hal 5.1.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24, #edendesign, #artemide, #mundatextilelichtsysteme, #SGleuchten

Gerelateerd nieuws
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder
Overname winkels Casa
Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Xenos verkocht deze vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden