Designervaring

Woensdag 17 april 2024

Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
Designervaring
Designervaring

Heimtextil zal tijdens de Milan Design Week nieuwe details onthullen over de samenwerking met designer Patricia Urquiola. Deze samenwerking betekent een convergentie van visie, innovatie en duurzaamheid, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor een betekenisvolle ervaring op het gebied van textieldesign die zal worden getoond op Heimtextil 2025 in Frankfurt.

 

Patricia Urquiola, de creatieve kracht achter Studio Urquiola, deelt Heimtextil's vastberaden streven om grenzen te verleggen en complexiteit te verminderen. Beide merken benaderen transformaties en duurzaamheid holistisch, maken verandering mogelijk en geven vorm aan de toekomst van interieurconcepten in horeca, retail en daarbuiten.

 

'De samenwerking met Studio Urquiola versterkt Heimtextil's sterke designexpertise,' zegt Olaf Schmidt, vice president textiles & textile technologies, Messe Frankfurt Exhibition. 'Urquiola's visionaire aanpak sluit perfect aan bij onze missie om te inspireren, kennis over te brengen en de zakelijke levensvatbaarheid van de wereldwijde textielindustrie te stimuleren.'

 

Op Heimtextil 2025 kunnen bezoekers zich onderdompelen in een door Patricia Urquiola samengestelde interieurinstallatie, gericht op kant-en-klaar textiel met de nadruk op gastvrijheid en design. De nieuwe showcase, met de toepasselijke naam Among-us, stelt de menselijke ervaring centraal.

 

De installatie zorgt voor een samenhangende designervaring voor zowel kopers als exposanten. Heimtextil's expertise op het gebied van Interior.Architecture.Hospitality en de ongeëvenaarde ontwerpcapaciteiten van Patricia Urquiola zorgen voor een naadloze ervaring, waarbij een brug wordt geslagen tussen hospitality designconcepten en wereldwijde leveranciers van functioneel contracttextiel en retailers. Dit biedt deelnemers nog meer mogelijkheden om hun design te verbeteren en versterkt Heimtextil's rol als go-to platform voor ontwerpers, exposanten, architecten, retailers en hospitality beslissers die op zoek zijn naar een nieuwe definitie van textielontwerp.

 

In samenwerking met Heimtextil zetten we het onderzoek naar textiel voort dat de Studio al jaren doet. We ontwikkelen textiel als product en de toepassing ervan in productontwerp, interieurs en architectuur in een breed spectrum van schalen. Among-us zal een installatie zijn die onze visie zal voorstellen en een groter gesprek binnen en buiten de industrie zal openen, met onderwerpen als duurzaamheid in materialen, gezelligheid en de perceptie tussen virtueel en realiteit,' zegt Patricia Urquiola.

 

Bovendien bevordert de samenwerking met Patricia Urquiola de discussie over duurzaamheid, met name op het gebied van regeneratieve materialen. Door tastbare voorbeelden van duurzame praktijken te laten zien en innovatie aan te moedigen, willen Heimtextil en Studio Urquiola de toepassing van duurzame praktijken in de textielindustrie stimuleren.

 

Heimtextil x Studio Urquiola 2025 belooft een niet te missen evenement te worden voor iedereen die gepassioneerd is door textiel, design en duurzaamheid.

 

Heimtextil 2025 vindt plaats van 14 tot 17 januari 2025.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt

Tags

nieuws, interieur, design, ervaring, milaan, presentatie, duurzamheid, studio, design, retailers, hospitality, architecten, exposanten, ontwerpern textiel, installatie, materialen, regeneratief, textielindustrie, #amongus, #patriciaurquiola, #messefrankfurt, #heimtextil

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden