Design Week Milaan bijna van start

Donderdag 06 april 2023

In de maand april is Milaan weer het centrum van de interieurwereld. Van 18Ė23 april vinden zowel de Salone del Mobile en verlichtingsbeurs Euroluce plaats. Daarnaast trekken veel merken naar Milaan om zich in andere showrooms in de stad te tonen.
Design Week Milaan bijna van start
Design Week Milaan bijna van start Design Week Milaan bijna van start

Meubelbeurs Milaan heeft een andere indeling. De paviljoens worden op één verdieping georganiseerd om de bezoekerservaring te verbeteren. Euroluce, in paviljoenen 9-11 en 13-15 heeft ook een nieuwe opzet, die de doorstroming van bezoekers moet garanderen en volgens de organisatie een betere zichtbaarheid van exposanten garandeert. Paviljoen 13 omvat een grote arena voor lezingen.

 

Maak tijdens Euroluce onder meer kennis met de nieuwste collecties van LZF. Volgens het bedrijf 'werkelijk unieke verlichting in houtfineer, die kunst met technologie en creativiteit met functionaliteit en schoonheid mengt.' Hiermee gaat LZF terug naar de basis. Vier ontwerpers, twee architecten, een binnenhuisarchitect en een hoedenmaakster dragen bij aan de collectie van dit jaar, elk met een eigen stijl. De ontwerpen zijn van Bodo Sperlein, Candela Cort, Summumstudio, Lucas Muñoz (Asap op foto 1), Ray Power, Eli Gutierrez, Ramón Esteve Cambra en Mayice Studio.

 

Verstrepen Studio & Timon Mattelaer stellen tijdens de Milan Design Week 2023 het Beglisch paviljoen samen. Hier zijn 15 exposanten aanwezig, An Gillis, Atelier Timon Mattelaer, Céline Lambrechts, Dries Truyers, Fractall, Hanne Cornette, Jord Lindelauf, Koen Van Guijze, Marijke Jans, Sam Kerckaert, Studio Fuhō, Studio Part, Thibeau Scarcériaux, Verstrepen Studio en Wouter Persyn.

Fractall is de Belgische designpraktijk opgericht door Arne Desmet. Geïnspireerd door patronen en texturen uit de natuur en gefascineerd door door de mens gemaakte materialen en productieprocessen, doen de objecten in de Fractall-collectie zowel natuurlijk als industrieel aan (foto, bank Henge).

 

Mervision Agency (met een showroom in de Van Nelle Fabriek) brengt Fins design naar de Benelux, onder meer dat van Marimekko. In Galleria il Milione lanceert het merk de nieuwste samenwerking met de Duitse kunstenares Sabine Finkenauer. De samenwerking wordt gepresenteerd in een tentoonstelling met een conceptuele en abstracte installatie die het hele creatieve proces van schetsen tot eindproducten laat zien.

 

N.B. Om eventueel te combineren: tijdens de eerste drie dagen van 'Milaan' wordt in Cernobbio (Como) - op een goed uur reizen - ook de internationale stoffenbeurs Proposte gehouden.Links

www.salonemilano.it
www.illum.nl
www.lzf-lamps.com
www.mervision.com
www.marimekko.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, residentieel, project, ontwerp, design, ontwerp, lamp, hanglamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, design, #lzflamps, #illum, #illumkunstlicht, #salonemilano, #mervision, #marimekko, #fractall, #proposte

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden