Bomma's vier nieuwe collecties

Dinsdag 11 april 2023

Bomma, het verlichtingsmerk van Tsjechische glasfabrikant Bohemia Machine, introduceert vier nieuwe verlichtingscollecties, met diverse kleuren, gedurfd design en een uitgesproken sfeer.
Bomma's vier nieuwe collecties
Bomma's vier nieuwe collecties Bomma's vier nieuwe collecties Bomma's vier nieuwe collecties

De nieuwe Bomma collecties worden getoond tijdens Euroluce. Het centrale deel van de presentatie is een immense installatie, bestaande uit 300 kristallen stukken. Kleinere kamers langs de omtrek tonen dramatische verlichting in diverse interieurs met felle kleuren. De stand beslaat 250 m2 en is uitgerust met meubilair en materialen van partnerbedrijven als Ligne Roset, Vitra, De Castelli en Kutnia. De nieuwe verlichtingscollecties zijn Ama, Buoy, Divina en Mussels.

  • De naam Buoy zegt het al, deze lamp (foto 1) is geïnspireerd door de symboliek en de vorm van boeien. Deze nieuwe aanwinst combineert klassieke geometrische vormen, een ongewone lichtbron en monumentale handgeblazen kristallen elementen. Het ontwerp is een eerbetoon aan vroege Bomma-collecties met geometrische vormen. De collectie is er in twee vormen en drie kleuren, helder, ondoorzichtig wit en smoke.

  • De naam van de collectie Ama (foto 2) verwijst naar de Japanse vrouwelijke parelduikers die Ama heten. Ama wordt gevormd door een gestileerde geslepen kristallen schelp, die een lichtbron van LED-chips beschermt, verborgen in een ronde gloeilamp met een coating van titaniumnitride die de parelmoerglans produceert. Elk glazen omhulsel wordt geproduceerd met behulp van een speciale glasmaaktechniek. In de loop van twee dagen wordt het glas verhit en smelt het geleidelijk door zijn eigen gewicht in een geprepareerde conische vorm. Ama is ontworpen door Václav Mlynář en verkrijgbaar in de kleuren smoke, brons en kristal mat.

  • De Divina Collection (foto 3) emuleert het tijdloze concept van een bolvormig glazen lichaam, gecombineerd met de delicate toets van een kleurverloop. Divina lampen zijn de kleinere broertjes en zusjes van de Phenomena Collection. Divina is ideaal voor gebruik boven een bureau of eettafel, de lichtbron bevindt zich in de bodem van de cilindrische behuizing.

  • Mussels (foto 4) bestaat uit twee kristallen schelpen die een lichtbron omringen, genesteld in een precieze bevestiging in glanzend antraciet of geborsteld goud. Een golvende, gedessineerde afdruk versterkt de glazen schelp. Wanneer de lamp brandt, lijkt het effect op licht dat door diep water wordt weerkaatst. Mussels collectie is verkrijgbaar in helder, albast, donker parelmoer, rook en parelmoer kleur.

Bomma wordt in de Benelux verdeeld door agenturenbedrijf Hazart Agency.Links

www.bomma.cz
www.hazartagency.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, decoratie, accessoires, thuis, verlichting, lamp, licht, hanglamp, glas, handgeblazen, mondgeblazen, #bomma, #hazart, #hazartagency, #euroluce

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
Daling omzet meubelwinkels
De Nederlandse detailhandel zette bijna 4% meer om in eerste kwartaal 2024, maar de meubelwinkels daalden in omzet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden