Des Bouvrie bij Maretti

Donderdag 05 november 2020

Met trots presenteert Maretti Lighting een voltooid project in het Van der Valk hotel Duiven. Daarnaast zijn twee eigenzinnige modellen van Monique des Bouvrie nieuw in het assortiment van de Nederlandse verlichtingsfabrikant.
Des Bouvrie bij Maretti
Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti

Maretti Lighting produceerde voor Moniques des Bouvrie (foto 1) de Le Masque (foto 2 en 3) en Sans Chichi (foto 4), twee eigenzinnige verlichtingsontwerpen. Des Bouvrie wilde iets creëren wat uniek is, een beetje ‘arty’ en tot de verbeelding sprekend. De door haar ontworpen modellen maken ook als ze uit zijn een statement in het interieur.

 

De renovatie van de lobby en de bar in het Van der Valk hotel Duiven moest door de coronamaatregelen sneller klaar dan in eerste instantie gepland. Maretti Lighting werkte hiervoor samen met interieurdesigner Hans Kuijten en Nijboer Interieurbouw. Zo kon het project binnen drie maanden worden opgeleverd.

 

De receptiebalie wordt geflankeerd door Hicks hanglampen uit de Designercollectie van HIP Studio (foto 5). De Combat railspots zijn plaats- en richtbaar en verlichten precies de juiste plekken van de receptie. In de lobby monteerden Maretti ledlijnen aan het plafond die zit- en loungehoekjes extra markeren (foto 6). Door ook te variëren in verlichting en de dimmogelijkheden in het lichtregelplan erop af te stellen, krijgt elke plek een eigen sfeer. Voor de plafonds zijn Fortaleza half-inbouwspots en ronde Discus, Brighteye en Tresto inbouwspots gekozen, voorzien van CTA lichtbronnen. De Pico Led inbouwspotjes zijn klein, maar zorgen volgens Maretti voor een groots lichteffect in de compartimenten van de room-dividers. De ledlijnen in de kasten zorgen voor eenzelfde effect.

 

De ronde vorm is in alle verlichting doorgevoerd. De slanke Jug AT hanglampen verlichten de tafels in de loungehoeken en de Jug AT wandlampen geven een lichtval omhoog en omlaag bij de zitjes langs de wanden. Boven de grote tafels hangen small, medium en large modellen uit de HALA Sliced Black&Gold serie. Ook in de hotelbar zijn met room-dividers intieme hoekjes gecreëerd en ledlijnen aangebracht in het plafond, maar ook onder de bar, die daarom lijkt te zweven op licht. De Tulip pendants en een speciaal voor de bar ontworpen lijn van extra lange Hicks hanglampen van HIP Studio maken het geheel af.

 

Maretti heeft een showroom in het ETC Design Center Europe in Culemborg.Links

www.hotelduiven-arnhem.nl
www.etcdesigncenter.nl
www.maretti.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, outdoor, tuinverlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, HIP Studio, #maretti, #etcdesigncenter, #etcdesignexperience, #etcexpo, #moniquedesbouvrie, #desbouvrie, #vandervalk

Gerelateerd nieuws
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting Ç 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden