Des Bouvrie bij Maretti

Donderdag 05 november 2020

Met trots presenteert Maretti Lighting een voltooid project in het Van der Valk hotel Duiven. Daarnaast zijn twee eigenzinnige modellen van Monique des Bouvrie nieuw in het assortiment van de Nederlandse verlichtingsfabrikant.
Des Bouvrie bij Maretti
Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti Des Bouvrie bij Maretti

Maretti Lighting produceerde voor Moniques des Bouvrie (foto 1) de Le Masque (foto 2 en 3) en Sans Chichi (foto 4), twee eigenzinnige verlichtingsontwerpen. Des Bouvrie wilde iets creëren wat uniek is, een beetje ‘arty’ en tot de verbeelding sprekend. De door haar ontworpen modellen maken ook als ze uit zijn een statement in het interieur.

 

De renovatie van de lobby en de bar in het Van der Valk hotel Duiven moest door de coronamaatregelen sneller klaar dan in eerste instantie gepland. Maretti Lighting werkte hiervoor samen met interieurdesigner Hans Kuijten en Nijboer Interieurbouw. Zo kon het project binnen drie maanden worden opgeleverd.

 

De receptiebalie wordt geflankeerd door Hicks hanglampen uit de Designercollectie van HIP Studio (foto 5). De Combat railspots zijn plaats- en richtbaar en verlichten precies de juiste plekken van de receptie. In de lobby monteerden Maretti ledlijnen aan het plafond die zit- en loungehoekjes extra markeren (foto 6). Door ook te variëren in verlichting en de dimmogelijkheden in het lichtregelplan erop af te stellen, krijgt elke plek een eigen sfeer. Voor de plafonds zijn Fortaleza half-inbouwspots en ronde Discus, Brighteye en Tresto inbouwspots gekozen, voorzien van CTA lichtbronnen. De Pico Led inbouwspotjes zijn klein, maar zorgen volgens Maretti voor een groots lichteffect in de compartimenten van de room-dividers. De ledlijnen in de kasten zorgen voor eenzelfde effect.

 

De ronde vorm is in alle verlichting doorgevoerd. De slanke Jug AT hanglampen verlichten de tafels in de loungehoeken en de Jug AT wandlampen geven een lichtval omhoog en omlaag bij de zitjes langs de wanden. Boven de grote tafels hangen small, medium en large modellen uit de HALA Sliced Black&Gold serie. Ook in de hotelbar zijn met room-dividers intieme hoekjes gecreëerd en ledlijnen aangebracht in het plafond, maar ook onder de bar, die daarom lijkt te zweven op licht. De Tulip pendants en een speciaal voor de bar ontworpen lijn van extra lange Hicks hanglampen van HIP Studio maken het geheel af.

 

Maretti heeft een showroom in het ETC Design Center Europe in Culemborg.Links

www.hotelduiven-arnhem.nl
www.etcdesigncenter.nl
www.maretti.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, outdoor, tuinverlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, HIP Studio, #maretti, #etcdesigncenter, #etcdesignexperience, #etcexpo, #moniquedesbouvrie, #desbouvrie, #vandervalk

Gerelateerd nieuws
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
 
Evenementenprogramma Imm 2023
lees verder
Light + Building 2024 op naar succes
Van 3 tot 8 maart 2024 vindt Light + Building opnieuw plaats in Frankfurt. Volgens organisator Messe Frankfurt staan alle seinen op groen.
lees verder
 
Luxe plexiglas verlichting
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden