Dekmantel Steinhoff vastgoed op Bahama's

Dinsdag 10 april 2018

De noodlijdende meubelfabrikant Steinhoff heeft jarenlang constructies gebruikt die de werkelijke eigenaar van zijn Britse vastgoed verhulden, zo meldde het FD gisteren.
Dekmantel Steinhoff vastgoed op Bahama's

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse Steinhoff, statutair gevestigd in Amsterdam, is sinds december vorig jaar verwikkeld in een boekhoudschandaal, waardoor het aandeel begin  december 2017 80% in waarde, ruim € 18 miljard aan beurswaarde zakte.Steinhoff is na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf van Europa. Het bezit tientallen ketens, zoals Conforama en Poco, vooral op het gebied van meubels, bedden en matrassen.

Het Europese vastgoed zit in Hemisphere International Properties bv in Eindhoven. Vorige week meldde Steinhoff dat het Europese vastgoed €1,1 miljard minder waard bleek dan gedacht. Hemisphere heeft een dochterbedrijf op de Bahama's dat eigenaar is van kantoren en distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, zo blijkt uit gegevens van het Britse kadaster.

De vennootschap op de Bahama's waarin de Steinhoff-panden zijn ondergebracht, verwisselde enkele jaren geleden in acht dagen drie keer van eigenaar. Dit blijkt uit onderzoek in de Panama Papers. Beheerder van dit dochterbedrijf was Mossack Fonseca, het Panamese juridisch advieskantoor dat centraal stond in de Panama Papers.

Analist Teun Teeuwisse schreef volgens het Financieele Dagblad begin vorig jaar een rapport: 'Het vermoeden is dat Steinhoff zijn vastgoed in de afgelopen jaren al heeft verkocht omdat het geld op was. Door het vastgoed in vennootschappen te stoppen in landen waar geen transparantie is, kon het bedrijf doen alsof ze het vastgoed nog wel in bezit had.'

Zie hier het uitgebreide artikel, alsook eerdere publicaties in het FD rond Steinhoff en het boekhoudschandaal.
Links

www.steinhoff-moebel.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, #steinhoff

Gerelateerd nieuws
 
Kettler alsnog gered
lees verder
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Matti Schmidt aan roer Aeris
Sinds 1 november heeft Matti Schmidt de bedrijfsvoering overgenomen van Aeris GmbH, fabrikant van projectmeubelen voor een actieve houding.
lees verder
Frommholz ook failliet
Afgelopen dinsdag heeft distributiebedrijf Walter Frommholz GmbH & Co. KG een aanvraag voor een faillissementsprocedure aangevraagd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden