Deense fabrikant koopt collega

Maandag 10 mei 2021

Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
Deense fabrikant koopt collega
Deense fabrikant koopt collega Deense fabrikant koopt collega

Montana Møbler uit Hårby maakt vooral allerlei (slaapkamer)kasten maar ook accessoires, tafels, bureaus, stoelen en banken. Meestal van modieus gekleurd hout, maar ook van het metalen programma Panton Wire. Zoals het twee jaar geleden geherintroduceerde Pantonova, dat later ook in een outdoor versie is uitgekomen. Na de eerdere overname van Djob door Montana in 2009 was het productassortiment al uitgebreid met ontwerpen van Verner Panton, waaronder werk- en vergadertafels en de Panton One-stoel uit 1955.

Nu neemt Montana Furniture het Deense bedrijf Engelbrechts over om haar bereik en profiel op de projectmarkt te versterken. Morten Engelbrecht, in 1989 oprichter van Engelbrechts, en tien medewerkers worden geïntegreerd in de Montana-organisatie, zo meldde Möbelkultur eind vorige week. Ook de showroom van Engelbrecht aan de Skindergade in Kopenhagen wordt voortgezet.
 
Montana, sinds 2015 geleid door de zoon van oprichter Peter, Joakim Lassen, heeft de afgelopen negen maanden een toename van bestellingen en verkopen opgetekend van meer dan 25%. Over de overname kan geheel uit eigen middelen worden gefinancierd. Engelbrechts zal de komende twaalf maanden worden geïntegreerd in Montana Furniture.

Zeker de twee stoelseries Chairik (foto 1; website) en Kevi (foto 2) van Engelbrechts worden als belangrijke assets gezien. Deze kunnen niet alleen goed gecombineerd worden met Montana-producten (bijvoorbeeld foto 3; website) op de contractmarkt, maar kunnen volgens Joakim Lassen zelf ook succesvol zijn in de retailsector.

Agenten voor Montana: in België Flow Interior (Bart Degryze), in Nederland Voort! (Remco van der Voort).Links

www.engelbrechts.com
www.flow-interior.be
www.montana.dk
www.voort.info

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, sanering, herstructurering, doorstart, overname, bed, ledikant, slaap, joint venture, acquisitie, koop, #engelbrechts, #flow-interior, #montana, #voort

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden