Decoratie fleurt interieur op

Maandag 27 september 2021

[Sponsored artikel] - Wanneer je je interieur wat wil opfrissen, kies je vaak voor nieuwe meubels. Als je extra budget hebt, beslis je misschien ook om opnieuw te schilderen of te behangen. Maar onderschat voor een nieuwe sfeer het belang van decoratie zoals planten, vazen, kaders of boeken niet.
Decoratie fleurt interieur op
Decoratie fleurt interieur op Decoratie fleurt interieur op Decoratie fleurt interieur op

Kies voor gezellige decoratie die je interieur opfleurt. Er zijn verschillende vormen:


Creatief aan de slag met de muren

Je hebt een overvloed aan keuze wat betreft woondecoratie. Zo kan je kiezen om je muren wat op te frissen: hang bijvoorbeeld een foto van je familie of kinderen in een groot formaat op in je living. Ook schilderijen, al dan niet zelfgemaakt, misstaan nooit in een interieur. Heb je een grote oppervlakte aan de muur die je moet opvullen, dan kan je voor een grote klok kiezen. Ook posters of een zelfgemaakte fotomuur zijn erg in: posters zijn minder duur dan een schilderij, en met een fotomuur kan je je decoratie een persoonlijke toets geven door souvenirs, familiefoto’s of eigen werkjes in te kaderen en te combineren met toffe posters.

Geniet van een groene oase

Naast muurdecoratie heb je nog tal van andere opties. Je kan binnenplanten in huis halen, want die hebben heel wat voordelen. In de eerste plaats hebben planten een rustgevend effect op mensen.
Wanneer je thuiskomt na een stressvolle dag op het werk, kan je helemaal relaxen in je groene oase. Daarnaast zuiveren planten ook de lucht en zijn ze ideaal om een verstopte neus sneller vrij te krijgen. Bovendien geven ze elke ruimte een huiselijk en kleurrijk gevoel.


Opgeruimd staat netjes

Je kan ook kleinere accessoires aan je interieur toevoegen, bijvoorbeeld kaarsjes op je kast of tafel. Vergeet ook niet dat een open boekenkast er erg gezellig kan uitzien. Met wat beelden of een fotokader erbij, zal iedereen je boekenplank bewonderen. Ook kan je voor wat extra opbergruimte zorgen door mandjes te gebruiken waar je kleine spulletjes in kan leggen of waar je enkele kaarsjes in kan zetten om wat sfeer te creëren. Een mooie rieten mand om je plaids in te leggen, of een houten opbergbox voor speelgoed, zorgt voor minder rommel én is een gezellige decoratie.

Vergeet je tuin niet

Ook je tuin kan je leuk aankleden met decoratie. Je kan bijvoorbeeld bloempotten in alle kleuren en maten buiten zetten om een echt bloemenhoekje te maken in je tuin waar je ook een ligstoel bij plaatst. Zo kan je tijdens warme zomerdagen lekker genieten van het zonnetje met een drankje en een goed boek.


Vergeet ten slotte ook niet wat sfeerverlichting op te hangen aan je terras. Wanneer je bijvoorbeeld een stenen muur of een houten beschutting hebt, kan je er een aantal nageltjes in kloppen om daar een slinger met verlichting aan te hangen. Als je dan in de zomer buiten zit, kan je ze laten branden wanneer het begint te schemeren. Ligt je budget wat hoger, dan laat je toch gewoon een buitenkeuken installeren in je tuin? Ideaal om bij goed weer familie en vrienden uit te nodigen en buiten te eten.


[sponsored artikel]Links

www.action.com

Tags

Woonaccessoires, decoratie, accessoires, verlichting, licht, lamp, tuin, schilderij, muur, poster, foto, muurdecoratie, opberg, box, opgeruimd, action, sfeer, #action

Gerelateerd nieuws
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
 
Home Philosophies agent voor Unopiu
lees verder
Verduurzaming ook bij houtkachels
[Sponsored artikel] - Dat traditionele houthaarden niet het meest milieuvriendelijk zijn is algemeen bekend. Hoe het met de duurzaamheid van moderne houthaarden is gesteld, lees je in dit artikel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden