Casa stopt met folders

Dinsdag 07 maart 2023

Casa, de interieurwinkel met 35 winkels in Nederland, gaat helemaal stoppen met het produceren en verspreiden van papieren folders.
Casa stopt met folders
Casa stopt met folders

Digitale transformatie staat ook bij Casa hoog op de agenda: de retailer stopt met de huis-aan-huis verspreiding van papieren folders en lanceert ook een digitaal getrouwheidsprogramma.

 

Vorig jaar werd door Casa nog haast elke maand een papieren folder verspreid in meer dan tien miljoen brievenbussen in acht Europese landen. Dit is uiteraard een hoge kostenpost en heeft een grote impact op het milieu. Nu gaat het roer om: de interieurketen stopt met deze huis-aan-huis verspreiding van folders en lanceert voortaan elk seizoen een nieuwe digitale catalogus op de website. In de winkels kunnen klanten die dat wensen nog steeds een papieren catalogus mee naar huis nemen, maar de oplage daarvan daalt dus drastisch.

 

Tegelijk stopt Casa ook met de papieren stempelkaart. De retailer introduceert het nieuwe loyaliteitsprogramma Casa Friends met een digitale klantenkaart. Leden genieten van extra voordelen, exclusieve promoties en kortingen.

 

Er beweegt wel meer bij de decoratieketen, die bijna 500 winkels heeft in acht Europese landen (waarvan 35 in Nederland): de afgelopen jaren werden de collectie, het winkelconcept, de positionering en de e-commercestrategie herzien. Het stopzetten van de papieren folder is de volgende stap in de transformatie van de winkelketen.

 

Casa heeft een heldere missie: bij ons komt het thuisgevoel op de eerste plaats. Met een ruim assortiment vol met kwalitatieve, decoratieve en functionele interieurartikelen willen we jou meer van het leven thuis laten genieten. De Nederlandse investeerder Globitas is eigenaar van de keten, na deze in 2021 te hebben overgenomen van de familie Blokker.Links

www.nl.casashops.com/nl/

Tags

nieuws, interieur, decoratie, winkelformule, keten, folder, winkelconcept, catalogus, digitaal, website, webshop, winkelketen, europees, collectie, ecommerce, papier, milieu, missie, #casa

Gerelateerd nieuws
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden